Aile Bakanlığı, Netflix'te Yayınlanacak Minnoşlar Filmi İçin RTÜK'e Başvuru Yaptı

118
73
67
3
1
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Netflix’te yayınlanacak bir film için RTÜK’e resmi yazıyla başvuru yaptığını açıkladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, önümüzdeki dönemde Netflix ekranlarında yayınlanacak olan ve Türkçe’ye “Minnoşlar” adıyla çevrilecek yapımla ilgili olarak RTÜK’e başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Yapımın konusu nedeniyle harekete geçildiğini ifade eden bakanlık yetkilileri, Netflix’te 9 Eylül 2020 itibarıyla yayınlanacak filmde 11 yaşındaki bir çocuğun konu edileceğini de ifade etti.  Yapımın sinopsisi de dikkat çekti.

Bakanlıktan açıklama

aile bakanlığı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yaptığı açıklamada "Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, filmin, çocukların ihmal ve istismara açık hale gelmelerine neden olabileceği ve psikososyal gelişimlerini olumsuz yönde etkileyeceği değerlendirilmiştir. Konuya ilişkin gerekli tedbirlerin alınması ve filmin değerlendirilmesi için Bakanlığımız tarafından RTÜK'e 20 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla resmi yazı ile talepte bulunulmuştur. Çocuklarımızın herhangi bir mecrada metalaştırılmasına, ihmal ve istismara açık hale getirilmesine karşı her daim mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı. 

Aynı açıklamada filmin tanıtımına da değinilerek "dişiliğini keşfederek aile geleneklerine meydan okuyan bir çocuk" tanımlamasına ve filmin yasal izleme yaşına dikkat çekildi. Görünüşe göre yakın zamanda yeni film üzerinden yeni Netflix tartışmaları dönecek.

Afişi tepki çekmişti

netflix

Söz konusu olan filmin afişi büyük tepki çekerken filmin yönetmeni, yapımın asıl amacının çocukların metalaştırılmasına yönelik bir eleştiri olduğunu dile getirmişti. Netflix’in yaptığı açıklama ve kullandığı görsel ise çok ciddi bir tepki görmüştü. 

Yapımın fragmanı da YouTube’da adeta topa tutulmuş durumda. Oldukça sert eleştirileri bir yana bırakıp sadece beğeni sayılarına baktığımızda da dislike sayıları, beğeni sayılarının 11 katına ulaşmış durumda.

Netflix daha sonra yaptığı açıklamalarda seçilen görseller için özür dilediğini açıklamıştı. Her ne kadar yapım Netflix’te henüz yayınlanmamış olsa da daha önce Fransa’da gösterilmişti. Görünüşe göre gelecekte bu yapım daha pek çok tartışmanın da merkezinde yer alacak.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/turkiye/202008221042702707-bakanliktan-rtuke-netflix-basvurusu/
118
73
67
3
1
Emoji İle Tepki Ver
118
73
67
3
1