Google Play Store'da Uygulama Paylaşma Özelliği Göründü

Google Play Store'a eklenecek bir özelliğin varlığı gün yüzüne çıktı. 9to5Google ekibi tarafından keşfedilen bu özellik, kullanıcıların kablosuz uygulama paylaşmalarını sağlıyor. Bu özellik sayesinde bir kullanıcı, başka bir telefonda yüklü olan uygulamayı kullanabilecek.

Android ekosistemiyle ilgili yayımladığı bilgilerle dikkat çeken platform 9to5Google, Google Play Store'a çok konuşulacak bir özelliğin gelebileceğini açıkladı. Yapılan açıklamalara göre eğer bu özellik gerçekten de Google Play Store'a eklenirse, kullanıcılar birbirlerinin telefonlarındaki uygulamaları telefonlarına yüklü olmasa bile kullanabilecekler.

Android ekosistemindeki kullanıcılar, bugün zaten kablosuz veri aktarımı yapabiliyorlar. Ancak 9to5Google'da bahsi geçen özellik, bu özelliği birkaç adım daha öteye taşıyor. Öyle ki kullanıcılar, Google Play Store'a eklenecek yeni özelliklerle kablosuz uygulama paylaşımı yapabilecekler. Bu sayede bir kullanıcı, telefonunda olmayan bir uygulamaya başka bir telefon üzerinden erişebilecek.

9to5Google'da yer alan bilgilere göre Google Play Store'un yeni özeliğine, "Uygulamalarım" menüsü üzerinden erişilecek. Paylaşım yapacak kullanıcı, Uygulamalarım'a girdikten sonra paylaşmak istediği uygulamayı belirleyecek. Bu işlemin ardından da diğer kullanıcı, Google Play Store'u açarak paylaşım yapacak telefonun kendisini bulmasını sağlayacak. Tüm bu işlemler sırasında, her iki telefonun da birbirine Bluetooth, NFC ya da Wi-Fi aracılığıyla bağlı olması gerekecek.

Google, yaklaşmakta olduğu iddia edilen bu özellikle ilgili bir açıklama yapmadı. Ancak bu tür bir özellik, kullanıcılar için oldukça ilgi çekecek gibi görünüyor. 9to5Google, bu özelliğin ücretli uygulamalarda kullanılabilme ihtimalinin düşük olduğunu söylese de kullanıcılar, artık zaman zaman ihtiyaç duydukları uygulamaları telefonlarında bekletmek zorunda bırakmamış olacaklar.