Google, Giriş Seviye Telefonlara Hayat Verecek Android 11 (Go Edition)'ı Duyurdu

37
3
2
1
1
Geçtiğimiz günlerde Pixel telefonlar için Android 11'i dağıtmaya başlayan Google, yaptığı yeni açıklamalarla da giriş seviye telefonlar için Android 11 (Go Edition) sürümünü duyurdu. Performans iyileştirmelerinin yapıldığı sürüm, Android 11'in bazı özelliklerini de alıyor.

ABD merkezli teknoloji devi Google, Android ekosistemi için geliştirilen giriş seviye cihazlar için 2018 yılında tüketicileri memnun edecek bir proje başlattı. Android (Go Edition) olarak isimlendirilen bu proje, giriş seviye telefon sahiplerine son sürüm Android özelliklerini sunmayı amaçlıyordu. Android 11'in yayınlanmasıyla birlikte de kullanıcıların gözü kulağı, Google'dan gelecek haberlerdeydi. Beklenen oldu ve Google, Android 11 (Go Edition) özelliklerini duyurdu.

Google'ın bir blog gönderisi hazırlayarak yaptığı duyuru, Go Edition programında olacak kullanıcıların yüzünü güldürecek gibi görünüyor. Çünkü geliştirici ekip, kullanıcılar için oldukça gelişmiş bir Android 11 (Go Edition) oluşturmuş. Dilerseniz hemen, giriş seviye telefon sahiplerine sunulacak bu işletim sisteminin özelliklerine yakından bakalım.

İşte Android 11 (Go Edition) ile sunulacak yenilikler

Android 11 (Go Edition)

Google tarafından yapılan açıklamalara göre Android 11 (Go Edition), Android 10 (Go Edition)'dan yüzde 20 daha hızlı olacak. Bu da düşük seviye telefonların, daha akıcı bir deneyim sunmasını sağlayacak. Ayrıca kullanıcılar, Android 11'le birlikte kullanıcıların hizmetine sunulan yeni bildirim panelini kullanabilecekler. Bu bağlamda kullanıcılar, sohbet mesajlarından gelen bildirimleri, tıpkı normal Android 11 kullanıcıları gibi en üstte görecekler.

Android 11'in etkileyici özellikleriyle ilgili bir diğer konu da gizlilikle ilgiliydi. Bu bağlamda kullanıcılar, uygulamalara tek seferlik izinler verebilecekler. Ayrıca yeni işletim sistemi, uzun süre kullanılmayan uygulamalara verilen izinleri otomatik olarak silecek. İşte bu özellik, Android 11 (Go Edition) kullanıcılarına da sunulacak. Bu sayede giriş seviye telefon kullanan tüketicilerin güvenlik seviyesi de artırılmış olacak.

Android 11 (Go Edition)

Android 11 (Go Edition) ile kullanıcılara sunulacak bir diğer yenilik, artırılmış ekran alanının kullanılabilecek olması. Bu sayede kullanıcılar, kendilerine sunulacak hareketlerle ekranlarını daha etkili bir şekilde kullanabilecekler. Elbette yüzde 20'lik performans artışı, kullanıcılar için daha akıcı bir ana ekran deneyimi sunacak.

Android 11 (Go Edition)

Google, Android (Go Edition) kullanıcılarına sadeleştirilmiş ve yüksek performanslı bir uygulama paketi sunuyor. Android 11 (Go Edition), bu uygulamalara da bazı yenilikler getiriyor. Google tarafından yapılan açıklamalara göre kullanıcılar, "Safe Folder" (Güvenli Klasör) isimli uygulama ile gizlemek istedikleri kişisel dosyalarına 4 haneli bir PIN belirleyebilecekler. Bu sayede kimsenin erişmek istemediği dosyalar, şifrelenmiş olacak.

Kaynak : https://blog.google/products/android/android-11-go-edition-new-features-coming-more-devices
37
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
37
3
2
1
1