Rekabetçi Fiyatıyla Dikkat Çeken TECNO Spark Power 2 Air Tanıtıldı

TECNO, özellikleri ve rekabetçi fiyatıyla dikkat çeken yeni giriş seviyesi akıllı telefonu TECNO Spark Power 2 Air'i tanıttı. 6.000 mAh'lik bataryası ve 7 inçlik ekranıyla ön plana çıkan cihaz, 20 Eylül'den itibaren Hindistan raflarındaki yerini alacak.

Çin merkezli akıllı telefon üreticisi TECNO, özellikleri ve rekabetçi fiyatıyla iddialı görünen TECNO Spark Power 2 Air akıllı telefonunu duyurdu. Neredeyse tablet boyutunda olan 7 inçlik bir ekrana sahip olan giriş seviyesi akıllı telefon, ayrıca 6.000 mAh'lik devasa bataryasıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Akıllı telefon, bugün erken saatlerde Hindistan'da 8.499 Hindistan rupisinden (yaklaşık 865 TL) başlayan fiyatlarla satışa sundu. Çinli firmanın belirlediği fiyat etiketinin dört arka kameraya ve HD+ ekrana sahip bir cihaz için oldukça iddialı olduğunu söylemek gerek. Dilerseniz gelin, telefonun özellik kısmında neler sunduğuna da daha yakından göz atalım.

TECNO Spark Power 2 Air neler sunuyor?

7 inç büyüklüğünde HD+ (1640 x 720 piksel) bir ekrana sahip olan Spark Power 2 Air, 480 nit parlaklığın desteklendiği bu ekranda %90,6'lık ekran/gövde oranı vadediyor. Donanım tarafına geçtiğimizde gücünü giriş seviyesi bir akıllı telefondan beklendiği gibi MediaTek Helio P22 yonga setinden alan akıllı telefon, ayrıca 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanıyla birlikte geliyor.

TECNO Spark Power 2 Air, 6.000 mAh'lik bataryasıyla Samsung Galaxy M51'in ardından Hindistan pazarındaki en büyük bataryaya sahip olan cihaz konumunda yer alıyor. Ancak bu fiyat aralığında şirketin hızlı şarj desteği sunmasını beklemek biraz zor. Devasa büyüklükteki bu pil, 560 saatlik bekleme süresi, 38 saatlik arama süresi, 20 saatlik internet ve Wi-Fi, 151 saat müzik çalma, 13 saat oyun oynama ve 15 saat medya oynatma deneyimi vadediyor.

Cihazın kamera özelliklerinden de bahsetmek gerekirse akıllı telefon, arkada dörtlü kamera kurulumuna sahip. Bu kameralar sırasıyla 13 MP'lik ana kamera, 2 MP 'Bokeh' kamera, 2 MP makro kamera ve özel bir yapay zekâ sensöründen oluşuyor. Cihazın ön tarafında yapay zekâ özelliklerinin desteklendiği 8 MP'lik bir kamera daha bulunuyor.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi TECNO Spark Power 2 Air, Hindistan'da 8.499 Hindistan rupisinden (yaklaşık 865 TL) satışa sunulacak. İki farklı renk seçeneğiyle gelen akıllı telefon, donanım açısından tek bir varyant sunuyor.

TECNO Spark Power 2 Air özellikleri:

  • Ekran: 7 inç, HD+ (1640 x 720 piksel), 20: 9
  • İşlemci: MediaTek Helio P22
  • Bellek: 3 GB
  • Depolama Alanı: 32 GB
  • Arka Kamera: 13 MP + 2 MP + 2 MP + yapay zekâ sensörü
  • Ön Kamera: 8 MP
  • Bağlantı: 4G LTE, Wi-Fi b/g/n/ac (2.4 GHz ve 5GHz), Bluetooth 5.0
  • Batarya: 6.000 mAh
  • Renkler: Cosmic Shine, Ice Jadeite
  • İşletim Sistemi: Android 10 tabanlı HiOS 6.1