Keşke Iron Man de Görseydi: Döner Ekranlı Telefon LG Wing Tanıtıldı

82
25
17
5
3
Iron Man'in de kullandığı LG VX9400'den referans alınarak geliştirilen döner ekranlı LG Wing, resmen tanıtıldı. Orta-üst seviye bir akıllı telefon olan LG Wing'in fiyatı ise henüz açıklanmadı.

Güney Koreli teknoloji devi LG, son birkaç yıldır akıllı telefon pazarının iddialı oyuncuları arasında yer almaktan epey uzak olsa da piyasaya sürdüğü özgün akıllı telefonlar ile dikkat çekmeye devam ediyor. Şirketin tasarımı ve özellikleriyle rakiplerinden tamamen ayrılan yeni akıllı telefonu Wing de tüketicilerin epey dikkatini çekeceğe benziyor.

Daha önce zaten pek çok farklı görseli ortaya çıkmış olan Wing, LG’nin ‘çift ekrana sahip akıllı telefon’ ısrarının son ürünü olarak karşımıza çıktı. Ancak bu kez, ikinci ekran bir kılıf olarak değil, direkt cihazın kendine dahil edilmiş şekilde karşımıza çıkıyor. 

LG Wing tasarımı

LG Wing

LG Wing’in 6,8 inç büyüklüğündeki kavisli OLED ekranında herhangi bir kamera deliği ya da çentik bulunmuyor. Zira cihaza yetince mekanik parça eklemediğini düşünen LG, pop-up kamera ile tam ekran deneyim sunmanın daha doğru bir tercih olacağını düşünmüş.

LG Wing, bir büyük bir küçük iki ayrı ekran sunuyor

LG wing ekran

İlk Iron Man filminde de karşımıza çıkan LG VX9400 referans alınarak tasarlanan LG Wing’in ana ekranı yana kaydırılarak döndürüldüğünde ise karşımıza T şeklinde bir akıllı telefon çıkıyor. Cihazı bu şekilde kullanmaya başladığınızda yukarıdaki ana ekrana ek olarak aşağıda da 3,9 inçlik ikinci bir ekran ile karşılaşıyorsunuz.

LG Wing’i gimbal modunda gelişmiş bir video kamerası gibi kullanabilirsiniz

LG wing kamera

LG, söz konusu T modu ile kullanıcılara yeni bir akıllı telefon deneyimi sunmayı vadediyor. Bu mod açık olduğunda her iki ekranda da ayrı ayrı iki uygulama kullanabileceğiniz gibi, küçük ekranı kontrol, büyük ekranı görüntüleme için de kullanabiliyorsunuz. Örneğin; kamera uygulamasını açtığınızda mod ve diğer kontrolleri küçük ekranda, çekeceğiniz görüntüyü ise büyük ekranda görebilirsiniz.

LG Wing, gücünü Snapdragon 765G’den alıyor

LG wing döndürme

Peki LG Wing, donanım olarak bizlere neler sunuyor? Qualcomm’un orta üst segment bir işlemcisi olan Snapdragon 765G’den güç alan LG Wing, 8GB RAM, 256GB depolama, 4.000 mAh batarya, ekrana gömülü parmak izi tarayıcı ve kablosuz şarj gibi üst düzey bir akıllı telefondan bekleyebileceğiniz hemen her özelliği sunuyor.

64 megapiksel çözünürlüğünde bir ana kameraya sahip olan LG Wing, 13 megapiksellik bir geniş açı kameraya ve gimbal modunu mümkün kılan 12 megapiksellik bir ultra geniş açı kameraya sahip. Cihazın ön tarafında ise 32 MP çözünürlüklü bir pop-up selfie kamera yer alıyor.

LG Wing özellikler

  • İşlemci: Snapdragon 765G
  • RAM: 8 GB
  • Depolama: 256 GB
  • Ekran: 6,8 inç OLED ana ekran, 3,9 inç ikincil ekran
  • Arka Kamera: 64 MP + 13 MP + 12 MP
  • Ön Kamera: 32 MP
  • Batarya: 4.000 mAh
  • Fiyat: Açıklanmadı

LG Wing lansman videosu

Kaynak : https://www.theverge.com/2020/9/14/21433087/lg-wing-5g-twisting-dual-screen-smartphone-android-announcement-carriers
82
25
17
5
3
Emoji İle Tepki Ver
82
25
17
5
3