Huawei CEO'su, 2020'de HarmonyOS'lu Bir Telefon Tanıtmayacaklarını Doğruladı

23
7
2
2
0
Huawei Cihazları Başkanı ve Tüketici İş Grubu CEO’su Richard Yu (Yu Chengdong), şirketin bu yıl içerisinde HarmonyOS işletim sistemini çalıştıran bir telefon tanıtmayacağını resmen onayladı. Şirketin, 2021 yılında HarmonyOS'lu bir telefon duyurup duyurmayacağı ise merak ediliyor.

Huawei'nin kendi geliştirdiği işletim sistemi HarmonyOS, yaklaşık 3 yıldır geliştirme aşamasında bulunuyor. İşletim sisteminin ilk versiyonunu geçtiğimiz yılki Huawei Geliştirici Konferansı (HDC) 2019'da duyuran şirketin, bu yılki etkinlikte ikinci versiyonu duyurması bekleniyor. Daha önceki söylentiler, Çinli teknoloji devinin bu yılın sonlarına doğru işletim sistemini çalıştıran bir akıllı telefon piyasaya süreceğini iddia ediyordu.

Şimdiyse Huawei Cihazları Başkanı ve Tüketici İş Grubu CEO’su Richard Yu (Yu Chengdong), şirketin bu yıl içerisinde HarmonyOS işletim sistemini çalıştıran bir telefon tanıtmayacağını resmen onayladı. Yabuli Forum Qingdao Zirvesi'nde HarmonyOS destekli Huawei akıllı telefonla ilgili soruları yanıtlayan Yu Chengdong, şirketin 2020 planları arasında böyle bir cihazın yer almadığını söyledi.

Huawei, uzun vadede HarmonyOS'u geliştirmeye devam edecek:

HarmonyOS

Ekosistem ve iş ortakları nedeniyle Android'in akıllı telefonlarda tercih ettikleri işletim sistemi olduğundan bahseden Huawei CEO'su, uzun vadede ise HarmonyOS işletim sistemine sahip cihazlar geliştirmeye ve piyasaya sürmeye devam edeceklerinin de altını çizdi.

CEO'ya ayrıca şirketin şu anki en ciddi problemlerinden biri olan çip tedariki sorunu da soruldu. Detaylı bir açıklama yapmayan Yu Chengdong, yine de bir çözüm aradıklarını dile getirdi.

Huawei Kıdemli Başkan Yardımcısı Vincent Yang, geçen yıl benzer bir açıklamada Android ile tek bir ekosistemi sürdüreceklerini söylemişti. Ancak HarmonyOS, en kötü senaryoda şirketin B planı olarak var olmaya devam edecek.

Huawei'nin işletim sistemi, şu anda yalnızca Huawei markalı akıllı TV'lerde bulunabiliyor. Şirketin geçtiğimiz yıl paylaştığı yol haritasına göreyse HarmonyOS 2.0; bilgisayarları, arabaları ve akıllı giyilebilir cihazları destekleyecek. Bu sürümün 10-12 Eylül'de yapılması planlanan HDC 2020'de resmiyet kazanması bekleniyor.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2020/08/29/no-smartphones-running-harmonyos-in-2020-confirms-huawei-ceo/
23
7
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
23
7
2
2
0