Bomba Rapor: Huawei, Akıllı Telefon Pazarından Çekilebilir

193
56
39
28
21
Deneyimli Analist Ming-Chi Kuo, Huawei ile ilgili hazırladığı son raporunda oldukça karamsar bir tablo çizdi. Huawei'nin 15 Eylül itibarıyla oldukça zor durumda kalabileceğini ifade eden Kuo, iki farklı senaryo üzerinde duruyor. Kuo'ya göre Huawei'yi bekleyen en kötü tehlike, şirketin pazardan çekilmek zorunda kalması.

Çinli teknoloji üreticisi Huawei, bir süredir ABD hükümetinin yaptırımlarıyla başa çıkmaya çalışıyor. Şirket, Donald Trump yönetiminin aldığı ambargo kararından sonra özellikle de akıllı telefon pazarında neredeyse hareket edemez hale geldi. Hatta şirket tarafından yapılan son açıklamalarda da Kirin işlemcilerin artık üretilmeyeceğine değinilmişti. Gelen son haberler, Huawei için oldukça karamsar bir tablo çiziyor.

Daha önceleri Apple ile ilgili yaptığı açıklamalarla haberlerimize konu olan Analist Ming-Chi Kuo, bugün hazırladığı bir raporda Çinli teknoloji üreticisi Huawei ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İki farklı senaryo üzerinde duran deneyimli analist, Huawei'nin akıllı telefon sektöründeki yerinin zora girdiğini söylüyor. Hatta Kuo'nun beklentilerine göre şirket, akıllı telefon çekilmek durumunda bile kalabilir.

Huawei

Huawei, akıllı telefon sektöründen çekilecek mi?

Açık konuşmak gerekirse Huawei, 2020 yılından her şeye rağmen sağ çıkabildi. Çünkü şirket, ABD yönetiminin ticaret yasağı uygulamalarına rağmen sektörün zirvesinde kalmayı başardı. Üstelik tüm dünyanın başına bela olan koronavirüs salgını da Huawei'nin sektördeki yerini etkilemedi. Ancak görünüşe göre Huawei, sıfırı tüketti. Kuo'ya göre 15 Eylül, Huawei'nin parça tedariği sağlayıp sağlayamamasına bakılmaksızın, Huawei için işlerin kötüye başladığı tarih olarak kayıtlara geçecek.

Bu arada, Kuo'nun neden 15 Eylül tarihine açıkça vurgu yaptığına ayrı bir parantez açmak gerekiyor. ABD yönetimi, kısa bir süre önce Huawei'nin iş birliği yaptığı diğer üreticileri de yasak listesine ekledi. Bu durum, Huawei'nin parça tedarik ettiği şirketlerle iş yapamamalarına yol açtı. Hal böyle olunca da Huawei, başta MediaTek olmak üzere önemli tedarikçilerle yol ayrımına gitmek zorunda kaldı. MediaTek, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla Huawei'ye parça satabilmek için ABD yönetimine lisans başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Ancak şu an için bu lisans başvurusu onaylanmadı.

Huawei

Huawei için iki farklı senaryo

Kuo, bugün yayımladığı raporda Huawei için iki farklı senaryo çiziyor. Bu senaryolardan bir tanesi, Huawei'nin akıllı telefon sektöründeki pazar payının taban yapacak olması. Kuo, bu durumu "iyimser tablo" olarak nitelendiriyor. Kuo'ya göre Huawei'yi bekleyen daha kötü senaryo ise, şirketin akıllı telefon pazarından tamamen çekilmek zorunda kalması. Şayet ikinci senaryo gerçekleşirse Huawei tarafından üretilen akıllı telefonlar, kısa bir süre sonra tarihe karışabilir.

Huawei'yi bekleyen her iki senaryo da şirketin rakiplerini sevindirecek

Deneyimli Analist Ming-Chi Kuo'nun bugün yayımladığı rapor, en çok da Apple, Samsung, Xiaomi, Vivo ve OPPO gibi diğer teknoloji üreticilerini sevindirecek. Çünkü ciddi bir rekabetin olduğu pazardan bu kadar önemli bir oyun kurucunun çekilmesi, Huawei'nin rakipleri için önemli fırsatlar verecek. Ancak şu an için herhangi bir teknoloji üreticisinden bu raporla ilgili bir açıklama gelmedi.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2020/08/31/huawei-may-exit-the-smartphone-market/
193
56
39
28
21
Emoji İle Tepki Ver
193
56
39
28
21