Huawei, Katlanabilir Telefonu Mate X'in Bataryasını Küçültme Kararı Aldı

23
6
3
2
1
Huawei, Samsung’un katlanabilir telefonunu ertelemesinin üzerine kendi katlanabilir telefon modeli olan Mate X’in de piyasaya sürülme tarihini ertelemişti. Eylül ayında piyasaya sürülmesi beklenen Huawei Mate X hakkında yeni bir gelişme ortaya çıktı.

Samsung’un katlanabilir telefonunda çıkan sorunlardan dolayı Galaxy Fold’u ertelemesinden sonra Huawei de aylar önce duyurduğu Mate X’in piyasaya sürülme tarihini Ocak ayından Eylül ayına çekmişti. Şirket, bunun sebebinin kaliteden ödün vermemek istedikleri ve çıkaracakları telefonun insanlara bir eziyet olmasını istemedikleri olduğunu belirtmişti. 

Aslında Ocak ayında çıkması planlanan Mate X, Samsung Galaxy Fold’un sorunlarından sonra fazladan testlere tabi tutulmak için ertelenmişti ve telefonda çeşitli değişiklikler oldu. Huawei Mate X, 8 inç OLED (2480x2200 piksel çözünürlük) katlanabilir ekrana sahip olacak. Telefonun ekranı katlanabilir olduğundan istendiği zaman 6,6 inçlik 19,5:9 çerçeve oranına sahip tek ekranlı olarak da kullanılabilecek. Telefonun son versiyonu, tanıtılan bir önceki versiyondan 8 gram daha az olacak. 

Huawei Mate X

Bu bilgiye dayanılarak verilen raporlarda Mate X’in bataryasının 100 mAh daha küçük olacağı ve cihazın 4.400 mAh bir bataryaya sahip olacağı düşünülüyor. Huawei Mate X, 512 GB’lık devasa bir hafızaya sahip olacak ve cihazda 8 GB RAM bulunacak. Söylentiler arasında Huawei’nin telefonu 6/128GB, 8/256GB ve 12/512GB gibi değişik varyantlarda satabileceği de yer alıyor. Şimdilik cihaz için kesin bir lansman tarihi bulunmasa da zamanında CNBC ile yapılan röportajda bir Huawei sözcüsü, telefonun Eylül ayında piyasaya sürüleceğini belirtmişti. 

Kaynak : https://www.ubergizmo.com/2019/07/huawei-mate-x-could-be-launched-with-a-smaller-battery/
23
6
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
23
6
3
2
1