Huawei, Mate 20 Pro Ekranındaki Rahatsız Edici Özelliği Gideren Bir Güncelleme Yayınladı

14
7
2
0
0
Çinli teknoloji devi Huawei, P30 ailesinde sunduğu özellikleri diğer amiral gemilerine de getirmeye devam ediyor. EMUI 9.1 arayüzünü Mate 20 Pro modeli için kullanıma sunan Huawei, EMUI 9.1'de bulunan özellikleri de Mate 20 Pro'ya eklemiş oldu.

Huawei, haziran ayının sonunda Mate 20 Pro için EMUI 9.1 güncellemesini getiren bir güncellemeyi dağıtmaya başladı. Huawei'nin Android üzerine yerleştirilen arayüzü, P30 ailesiyle birlikte ilk kez ortaya çıkmıştı. Android 9 tabanlı EMUI 9'u temel alan EMUI 9.1, yeni EROFS dosya sistemi, GPU Turbo 3.0 ve Ay çekim modu gibi birçok ekstra özelliği de içerisinde barındırıyordu.

Tüm bu özelliklerle neredeyse yeni bir telefon haline gelen Mate 20 Pro, bugün itibarıyla yeni bir özellik daha edindi. DC karartma isimli özellik, yeni güncellemeyle birlikte Mate 20 Pro model telefonlara sunuldu.

mate 20 pro

Çinli akıllı telefon üreticilerinin OLED ekranlara geçişiyle birlikte son derece yararlı bir özellik halini alan bu uygulama, kullanıcıların gözü için de son derece faydalı olarak görülüyor. Voltajı düşürerek ekranı karartan bu özellik, göz yorgunluğunu da büyük ölçüde engelleyebiliyor.

Bu yönteme benzer bir yöntem daha önceden kullanılıyordu. PWM isimli yöntemde 'ışık atımları' genişliği azaltılarak ekran karartılıyordu. Işık atımlarının frekansı yüksek olduğu için birçok insan bundan etkilenmiyordu ancak bu durum sonucunda gözünde rahatsızlık hisseden kullanıcılar için DC karartma son derece yararlı biz özellik olarak geldi. Mate 20 Pro'da bu özelliği açmak için Ayarlar > Ekran > Göz Konforu > Flicker azaltma yollarını izleyebilirsiniz. (Arayüz çevirileri değişiklik gösterebilir.)

Mate 20 Pro için yayınlanan EMUI 9.1.0.135 güncellemesi, Çin'deki cihazlara ulaşmış durumda. Dünyanın diğer bölgelerindeki Huawei Mate 20 Pro modellerinin de yakın zamanda güncellemeye alacağı düşünülüyor.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/huawei_mate_20_pro_receives_new_update_that_brings_dc_dimming-news-38721.php
14
7
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
14
7
2
0
0