İddialara Göre Huawei'nin Katlanabilir Telefonu Mate X'in Çıkış Tarihi Yaklaştı

10
5
2
2
0
2019 yılının en çok beklenen akıllı telefonlarından bir tanesi olan Huawei’nin katlanabilir cihazı Mate X, yaşadığı birkaç değişiklikle birlikte TENAA’da yeniden listelendi. Cihazın, TENAA’da yeniden listelenmiş olması Çin’deki çıkış tarihinin yaklaştığına dair dedikodulara yol açtı.

Huawei’nin katlanabilir telefonu Mate X, uzun süredir Telecomminication Equiment’s Network Access Management’ta (Telekomünikasyon Ekipmanları Ağ Erişim Yönetimi, TENAA) listeleniyordu. Ancak telefon, bugün yeniden ortaya çıktı ve ilk olarak yapılan birkaç değişiklik göze çarptı. Ayrıca cihazın Çin’de piyasaya sürülmesinin yaklaştığına dair yorumların gelmesine de sebep oldu.

Göze çarpan değişiklikler

Huawei Mate X yan

Görsellere bakıldığında ilk olarak güç tuşunda bazı değişiklikler olduğu göze çarpıyor. Buton artık düz, geniş ve üstünde bir işaret bulunuyor. Ayrıca cihazın menteşesinde de bir geliştirme olduğu görülüyor. Huawei Mate X’in resmi çıkış tarihi daha önce birkaç kez ertelenmişti ancak TENAA’da tekrar ortaya çıkması cihazın, Çin’de satış tarihinin yaklaştığı imajını verdi.

Teknik özellikleri

Huawei Mate X

Cihazın güç ve parmak izi anahtarları, ince ve hafif sınırlara entegre edilmiş. Cihazın özelliklerine bakıldığında 8 inçlik 2480 x 2200 çözünürlüğe sahip bir ekran olduğu görülüyor. Kirin 980 işlemci kullanan cihazın yongası ise Huawei’nin ilk 7 nm 5G yongası olan Balong 5000. Telefonun 4.500 mAh değerindeki bataryasının 55 W süper hızlı şarj desteği de bulunuyor.

Resmi tanıtımda verilen bilgilere göre Mate X, %85 şarj doluluk oranına 30 dakikada ulaşıyor ki bu iPhone XS Max’ten %600 daha hızlı olduğu anlamına geliyor. Huawei Mate X ayrıca iki işlemi aynı anda çalıştırabilen yenilikçi bölünmüş ekranı da kullanıcılarına sunuyor.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/08/17/huawei-mate-x-updated-on-tenaa-with-some-changes/
10
5
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
10
5
2
2
0