Metaverse Diye Tutturan Meta'da Ekonomik Sıkıntılar Devam Ediyor: Birçok Çalışan İşten Çıkarıldı!

8
5
2
1
0
Geçtiğimiz günlerde büyük bir hisse düşüşü yaşayan Meta'nın, yaşanan sıkıntılar nedeniyle önümüzdeki aylarda giderlerini en az %10 azaltmayı planladığı ortaya çıktı. Şirkete yakın kaynaklara göre Mark Zuckerberg yönetimindeki dev şirket, şimdiden birçok çalışanını işten çıkarmaya başladı.

Metaverse’e yaptığı milyarlarca dolarlık yatırımlarıyla son zamanlarda öne çıkan Meta, bu yılın başlarında hisselerinde dev bir düşüş yaşayarak en değerli şirketler listesinde alt sıralara düştü. Ünlü milyarder Mark Zuckerberg yönetimindeki şirket, teknoloji sektöründeki rekabetin iyice yükselmesinin ardından geçtiğimiz günlerde yine ile karşılaşarak yatırımcılarını üzdü.

Şimdi ise şirketin zor günlerden geçtiğini bir kez daha gösteren yeni bilgiler ortaya çıktı. Wall Street Journal tarafından yayımlanan bir rapor; Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi platformları bünyesinde bulunduran şirketin, önümüzdeki aylarda giderlerini en az %10 oranında azaltacağını bildirdi.

Meta, birçok çalışanını işten çıkarmaya başladı

Bu haberle birlikte çeşitli kaynaklar, Meta’nın planları kapsamında şimdiden birçok çalışanını işten çıkarmaya başladığını bildirdi.  Ayrıca bunun daha bir başlangıç olduğu, şirketin önümüzdeki zamanlarda çok daha fazla insanı kovmayı planladığı da belirtildi. Bunun sebebinin, sektörde artan rekabet, pandemi sonrası tüm dünyada yaşanan ve şirketleri etkileyen ekonomik sorunlar olduğunu söyleyebiliriz. Meta’nın Metaverse’e harcadığı paralar ve iş gücünün de şirketi negatif etkilemiş olma ihtimali mevcut.

CEO Mark Zuckerberg, teknoloji pazarındaki rekabetten etkilenen ve 10 yıl sonra ilk kez gelir kaybı yaşayan şirket ile ilgili temmuz ayında da bu durumun yaşanabileceğini gösteren açıklamalarda bulundu. 38 yaşındaki milyarder, şirketin kaynaklarının kurumsal önceliklere göre yeniden şekillendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Meta sözcüsü Tracy Clayton’da Zuckerberg’ün bu açıklamalarına atıfta bulunarak, “Zorluklarla baş edebilmek için ekiplerimizde değişikliklere gidilmesi gerektiği konusunda kamuoyuna açık olduk” ifadelerini kullandı. Clayton ayrıca, yerinden edilmiş çalışanlara yeni iş başvurusunda bulunmaları için süre verdiklerini; böylece şirketin başka türlü kaybedebileceği insanları elinde tutabileceğini ifade etti.

Şu ana kadar kaç kişinin işten çıkarıldığı ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Şirket, yılın ikinci çeyreği sonunda 83.553 çalışana sahip olduğunu ve bu sayının önceki yıla göre %32’lik artış yaşadığını açıklamıştı.

Google da çalışanlarını işten çıkarmaya başladı

Sektörde yaşananlardan etkilenen bir diğer şirket ise Google. Wall Street Journal’a göre dev şirket, masraflarını azaltma planları kapsamında bazı çalışanlarına eğer şirkette kalmak istiyorlarsa yeni işlere başvurmaları gerektiğini söyledi. Buna göre Google, kendisine ait Ar-Ge grubu Area 120’deki 100’den fazla çalışandan 90 gün içinde şirkette başka bir iş bulmalarını talep etti.

Kaynak : https://www.wsj.com/articles/meta-and-google-are-cutting-staff-just-dont-mention-layoffs-11663778729?mod=djemalertNEWS
8
5
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
5
2
1
0