Nokia'dan Önümüzdeki Yıl Gelecek Telefonun Teknik Özellikler

0
0
0
0
0
Nokia'dan Önümüzdeki Yıl Gelecek Telefonun Teknik Özellikler
Akıllı telefon sektörüne geri dönmeye hazırlanan Nokia'nın birkaç ay sonra tanıtacağı telefonuna dair sızıntılar ortaya çıktı.

Bildiğiniz gibi Finlandiyalı telefon üreticisi Nokia, Microsoft'a satıldıktan sonra mobil departmanını Microsoft'a devretmiş ve Microsoft adı altında ürünlerini satışa sunmuştu. Microsoft ile yaptığı anlaşma sonrası uzun bir aradan sonra telefon sektörüne geri dönmeye hazırlanan Nokia'nın ilk yeni amiral gemisine dair bilgiler ortaya çıktı.

AndroidSoul sitesinin haberine göre Çinli bir kaynak aracılığıyla ortaya çıkan bilgiler telefonun üst seviyedeki rakipleriyle yarışacağını gösteriyor ancak model bazı özellikleriyle de beklentilerin altında.

Peki sızdırılan özellikler neler?

Sızdırılan göre telefon tamamen metal bir gövdeye, suya karşı dayanıklı tasarıma ve 5.2 ya da 5.5 inç boyutunda QHD çözünürlüklü bir ekrana sahip olacak. Nokia'nın yeni telefonu gücünü Qualcomm'un Snapdragon 821 işlemcisinden alacak ve telefonda kamera açısında başarılı çözümler sunan Carl Ziess'in lensine yer verilecek.

Açıkçası Qualcomm en son üst seviye Snapdragon 835 işlemcisini duyurmuşken Nokia'nın Snapdragon 821 kullanması rekabet açısından Nokia'ya bir dezavantaj yaratabilir. Tabii öte yandan sızıntılar kesin bir bilgi içermediği için şirket, uzun süre sonra yeni akıllı telefonunda Snapdragon 821 yerine Snapdragon 835 çipsetini kullanarak daha iddialı modelle karşımıza çıkabilir.

Ne zaman tanıtılacak?

Nokia kanadından gelen açıklama 2017 içerisinde resmi olarak bir telefon tanıtacakları yönündeydi. Ayrıca Nokia'nin Barselona'da Şubat ayı içerisinde düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi'nin katılımcılarından olduğunu düşünürsek, büyük ihtimalle Nokia yeni telefonunu 2017 yılının Şubat ayında Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtacak.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0