OPPO'nun 125 Watt Hızlı Şarj Teknolojisi, 4.000 mAh Bataryayı 20 Dakikada Şarj Ediyor (Video)

45
2
1
1
1
OPPO, kısa bir süre önce duyurduğu 125 watt hızlı şarj teknolojisi ve şarj cihazının küçük bir demosunu gerçekleştirdi. 4.000 mAh kapasiteli bir bataryanın şarj edildiği demoda, bu bataryayı şarj etmek sadece 20 dakika sürdü. OPPO, 125 watt hızlı şarj cihazının seri üretime de geçtiğini açıkladı.

Kısa bir süre önce sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, Çinli teknoloji üreticisi OPPO'nun 125 watt destek sunan şarj cihazından bahsetmiştik. Ayrıca şirket, buna paralel olarak 125 watt hızlı şarj teknolojisini duyurmuştu. OPPO, bugün düzenlediği bir etkinlikteyse yeni şarj cihazı ve 125 watt hızlı şarj teknolojisinin ufak bir demosunu gerçekleştirdi. Bu demo, akıllı telefonların ne kadar hızlı şarj edileceğini gözler önüne seriyor.

OPPO, yaptığı demoda 4.000 mAh kapasiteli bir bataryası olan bir akıllı telefonu şarj etti. Bu akıllı telefon, beklentileri aşan bir şekilde sadece sadece 5 dakika içerisinde, yüzde 41 oranında şarj oldu. Telefonun tamamen şarj edilmesi ise sadece 20 dakika sürdü. Yani OPPO'nun yeni teknolojileriyle birlikte bir akıllı telefonu şarj etmek, fazlasıyla kolay bir hal alacak. Dilerseniz hemen, OPPO'nun o demosunun detaylarına yakından bakalım.

OPPO

OPPO hali hazırda, SuperVOOC 2.0 olarak isimlendirdiği bir hızlı şarj teknolojisini kullanıyor. Bu teknoloji, kullanıcılara 65 watt destek sunuyor ve yine 4.000 mAh bataryalı bir akıllı telefon, bu teknoloji sayesinde 30 dakikada şarj oluyordu. Bu durumda, 65 watt ile 125 watt hızlı şarj destekleri arasında yaklaşık iki kat zaman farkının olacağını düşünebilirsiniz. Ancak böyle bir şey olmuyor. Peki neden?

OPPO'nun 125 watt hızlı şarj teknolojisinin bir telefonu sadece 15 dakikada şarj etmemesinin temel nedeni, cihaz güvenliğinin sağlanması. Öyle ki yüksek hızlı şarj, hem akıllı telefonun hem de şarj cihazının ısınmasına neden oluyor. Ayrıca pil ömrünü de ciddi anlamda etkiliyor. OPPO da ısı dağılım dengesini sağlamak ve cihaz güvenliğini koruyabilmek için şarj seviyesi yükseldikçe şarj hızını yavaşlatmaya karar vermiş. İşte bu yüzden, 125 watt hızlı şarj, tahmin edildiği kadar hızlı bir şekilde şarj etmiyor.

OPPO

OPPO'nun 125 watt hızlı şarj teknolojisinde cihaz güvenliğini sağlayabilmek adına yaptığı tek şey, pil doldukça şarj hızını düşürmek değil. Şirket, SuperVOOC 2.0'de kullandığı 4 sıcaklık sensörünü yeni teknolojide 10 adede çıkarmış. Ayrıca OPPO, bilgisayar korsanlarının 125 watt şarj cihazlarına erişmesini engelleyebilmek için 128 bit şifreleme teknolojisi kullanmayı tercih etmiş durumda.

OPPO'nun 125 watt destekli şarj cihazı, 6.25 amperde 20 volt elektrik aktarımı sağlıyor. Bu güç, telefona girdiğinde ise 12,5 ampere, 10 volta dönüşüyor. Bu da OPPO'nun yeni teknolojisindeki bataryasının iki kat akıma maruz kaldığını gözler önüne seriyor. OPPO tarafından yapılan açıklamalarda, 125 watt destekli şarj cihazlarının seri üretimine başlandığı ifade edildi. Bu da 125 watt hızlı şarj destekli akıllı telefonların yolda olduğunun açık bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

OPPO'nun 125 watt hızlı şarj teknolojisini test ettiği demo

Kaynak : https://www.gsmarena.com/oppo_demoes_its_125w_flash_charger_achieves_041_charge_in_5_minutes-news-44535.php
45
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
45
2
1
1
1