Huawei Mate X, Piyasaya Çıkmadan Önce Bazı Değişikliklere Uğradı İddiası

14
3
2
1
1
Samsung'un katlanabilir telefonu "Fold" bazı sorunlarla gelmişti ve Samsung cihazda değişiklikler yapmaya mecbur kalmıştı. Huawei'nin katlanabilen telefonu Mate X'de de bazı değişiklikler yapılmış gibi duruyor.

Katlanabilir telefon piyasasına adım atmaya çalışan Huawei de Samsung gibi telefonu Mate X'i piyasaya sürmeden önce üzerinde değişiklikler yapmış gibi gözüküyor. Huawei'nin bu telefonu ilk olarak şubat ayında MWC 2019'da tanıtılmıştı.

Huawei Mate X

Çinli gazeteci Li Wei, söylenenlere göre bir havaalanında Huawei CEO'su Richard Yu'yla karşılaştı ve Mate X'in birkaç fotoğrafını çekti. Li Wei'nin çektiği fotoğraflara göre; telefonun arkasına dördüncü bir kamera sensörü eklenmiş, bu büyük olasılıkla bir TOF (time-of-flight) sensörü, ayrıca cihazın bazı kısımlarında karbonfiber kaplama mevcut. Bu kaplamaların gerçek karbonfiber olup olmadığı şimdilik belli değil.

huawei mate x sunumdaki görsel

Yapılan değişikliklerden sonra, telefonun katlanabilir kısmını çıkarmak için daha büyük bir düğme eklenmiş; bu da Huawei Mate X'i açık ve katlanmış durumları arasında daha kolay değiştirmeyi sağlayacak.

ABD yönetimi şimdilik Huawei'nin tüketici elektroniği bölümü ile ilgili kısıtlamalarını hafifletiyor gibi duruyor ama telefonun Android'in tam dolu bir sürümü ile gelip gelmeyeceği belli değil. 2299 Euro'luk fiyat etiketiyle cep yakan telefonun ülkemizde nasıl bir fiyata sahip olacağı da merak konusu.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/the-design-of-the-huawei-mate-x-may-have-been-tweaked-ahead-of-its-launch
14
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
14
3
2
1
1