Pokemon Go, Eski Android Sürümlerinden Desteğini Çekiyor

13
1
1
0
0
Pokemon GO oyununun yayıncısı Niantic, 1 Temmuz 2019’dan itibaren eski Android sürümüne sahip telefonlara olan desteğin kaldırılacağını açıkladı.

Dünya çapında büyük bir fenomen haline gelen Pokemon GO oyunu, neredeyse bütün cihazlarda oynanabilmesiyle de dikkat çekiyordu. Pek çok kişinin hayali olan sokakta Pokemon yakalamayı mümkün kılan oyun, artık KitKat 4.4 sürümü ve daha eski Android işletim sistemi kullanan cihazlarda çalışmayacak.

Niantic, aldığı kararı herhangi bir nedene dayandırmadı. İnsanların sadece Pokemon GO oynamak için daha yeni bir akıllı telefon almayacağı ise neredeyse kesin. Bu kararın kaç oyuncuyu etkileyeceği bilinmiyor, sonuçta Android KitKat, epey eski bir işletim sistemi sürümüdür.

Pokemon GO ile birlikte Ingress de Android 5 öncesi işletim sistemine sahip cihazlardaki desteğini kaybedecek. Firma, kullanıcılarına işletim sistemlerini güncellemelerini tavsiye ediyor.

Görünüşe göre gelecekte Pokemon GO oyunu ilerlemeye devam edecek ve bu sürede, kullanımı azalan Android versiyonları için yavaş yavaş desteği kesecek.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Pokemon-GO-discontinued-older-Android-phone_id116944
13
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
1
1
0
0