Samsung, 2021'de Akıllı Telefon Satışlarını 300 Milyon Adede Çıkarmayı Hedefliyor

30
11
3
2
2
Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung'un, 2021 yılında Huawei'nin de pazar payından alarak akıllı telefon sevkiyatlarını 300 milyon adede çıkarması bekleniyor. Şirket, bu yılın ilk yarısında koronavirüs pandemisinin de etkisiyle beklenen satış rakamlarını yakalayamamıştı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını, 2020 yılının ilk çeyreğinde ekonominin pek çok alanını olumsuz anlamda etkiledi. Virüs salgınından en çok etkilenen sektörlerin başındaysa teknolojik ürün sektörleri geliyor. Bu noktada özellikle Samsung gibi teknolojinin her alanında varlık gösteren firmalar için yılın ilk yarısı oldukça zorlu geçmişti.

Bu yılın başlarında tanıtılan Galaxy S20 serisiyle planladığı kadar iyi performans gösteremeyen Güney Koreli firma, bu yılın başında koronavirüs salgının da etkisiyle satışlarında büyük bir durgunluk yaşadı. Sektör içerisinden gelen bilgilere göreyse firma, ilk yarıdaki satışları toparlamak ve gelecek yılki akıllı telefon sevkiyatlarını 300 milyon adede çıkarmak için bir plan geliştiriyor.

Samsung, Huawei'nin pazar payının bir kısmını ele geçirmek istiyor:

Samsung

Olaylarla dolu geçen 2020 yılında Samsung'un toplam 260 milyon adet akıllı telefon sevkiyatı yapması ve 2021'de bu sayının üzerine %15'lik bir artış koyması bekleniyor. Ayrıca son ABD yaptırımları ile oldukça zor günlerden geçen Huawei'nin mevcut durumu da Güney Koreli firmanın satışlarını artırmasına yardımcı oluyor.

Bir başka deyişle Samsung, açıkça Huawei'nin pazar payının bir kısmını ele geçirmeye çalışıyor. Bu noktada sektöre yakın bir kaynak, mevcut durum hakkında "Samsung Electronics, ABD yaptırımları nedeniyle Huawei'nin önümüzdeki yılki akıllı telefon sevkiyatlarının bu yıla kıyasla %70 oranında azalmasını bekliyor" ifadelerini kullandı.

Yayınlanan diğer raporlar, 2020'deki durgun performansına rağmen Samsung'un bu yıl da küresel akıllı telefon pazarındaki liderliğini sürdüreceğini ortaya koydu. Rapora göre Güney Koreli şirket, yıl sonunda pazarın %21 ile pazarın büyük bir bölümünü elinde bulunduracak. Samsung'u ise sırasıyla ikinci olarak Apple ve üçüncü olarak Huawei takip edecek.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2020/09/07/samsung-smartphone-ship-300-million-units-in-2021/
30
11
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
30
11
3
2
2