Huawei, 'Her Şeye Rağmen' Google'ı Yenebileceğine İnanıyor

60
35
5
5
0
Geçtiğimiz hafta bir şirket içi konuşma gerçekleştiren Huawei başkanı Guo Ping, her şeye rağmen Google'ı yenebileceklerine inandıklarını ve HMS'nin ilk yılında beklenenden iyi duruma geldiğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Huawei çalışanlarına bir moral konuşması gerçekleştiren Huawei başkanı Guo Ping, Google’ın Android ekosistemine kilit vurmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Dünya uzun zamandır acı çekiyor” ifadelerini kullanırken; Trump’ın ABD şirketleri ile Huawei arasında iş birliklerini tamamen sonlandırması sonrasındaki derin sessizliği bozmuş oldu.

Ping, Trump’ın son hamlesinin “özellikle üst segment akıllı telefonlar için bazı zorlukları beraberinde getireceğini” kabul etmesine rağmen, “Bunu çözeceğimize inanıyorum.” diyerek moralleri yüksek tutmaya devam etti. “Dünya yeni bir açık kaynaklı sistemi dört gözle bekliyor” diyen Ping, "Huawei, Android'in başarılı olmasına yardım ettiyse, kendi oluşturduğu sistemde neden başarılı olmasın?” şeklinde konuştu.

"HMS’de ‘Dağları Taşıyan Aptal Yaşlı Adam’ ruhu olmalı"

HMS core

Huawei, bir yıldan uzun süredir akıllı telefonlarında Gmail, Play Store gibi Google servislerini kullanamıyor. Şirket, bu duruma yanıt olarak kısa sürede HarmonyOS adlı işletim sistemini ve Huawei Mobil Servisleri (HMS) adındaki mobil ekosistemini duyurmuştu. HMS, Google servisleri için şimdilik kabul edilebilir bir alternatif gibi görünse de HarmonyOS’un ne zaman bir akıllı telefonda kullanılacağına dair bir bilgi bulunmuyor.

"HMS’de ‘Dağları Taşıyan Aptal Yaşlı Adam’ ruhu olmalı" diyen Ping, “Dağ ne kadar yüksek olursa olsun, ısrar edin ve savaşın, kesinlikle başaracağız.” ifadeleriyle Huawei’nin HMS’ye olan inancını göstermiş oldu. 

mate 30 pro

Bu arada bilmeyenler için; Dağları Taşıyan Aptal Yaşlı Adam hikayesinde ‘aptal yaşlı adam’, evinin önünde bulunan iki dağın ailesinin dışarıya çıkmasını engellemesi üzerine çocuklarıyla birlikte kazma kürek alarak dağı düzleştirme çalışmalarına başlar. Bu çalışmayı gören akıllı yaşlı adam, “Senin yaşındaki biri, küçük bir tepeyi bile düzleştiremez” diyerek aptal yaşlı adam ile alay eder. 

Buna karşılık olarak aptal yaşlı adam, “Benim çocuklarımın çocukları olacak, onların çocuklarının da çocukları olacak. Soyumuz tükenmeyecek, ancak bu dağların yükseklikleri artmaz. Nesilden nesle kazmaya devam edersek, bu dağlar yok olmaz mı?” der. Aptal yaşlı adamın bu inancından Gök Tanrı bile etkilenir ve iki melek göndererek iki dağı başka yere taşınmasını sağlar.

"HiSilicon birkaç yıl içinde daha da güçlenecek"

hisilicon

ABD’nin yaptırımlarıyla ilgili olarak, “Kriz anındaki hiçbir fırsat boşa harcanmamalı.” diyen Ping, HiSilicon birkaç yıl içinde daha da güçlenecek” dedi ve biraz zaman alsa da Huawei’nin ABD’nin yaptırımlarına karşı koymak için HiSilicon’a olan yatırımını daha da artıracağını ifade etti. 

Şu ana kadar Huawei, her fırsatta Google ile yeniden iş birliği içinde olmayı dilediklerini belirterek söz konusu yaptırımların oluşturduğu hasarı diplomatik yollarla çözmeye çalıştı. Ancak Trump’ın Huawei’nin geçici lisansını uzatmaması, Huawei’yi Google ile de karşı karşıya geleceği bir duruma sokmuş gibi görünüyor. Guo Ping’in açıklamaları, Huawei’nin her şeye rağmen Google’sız da yola devam edebileceğine inandığını gösteriyor. Bu noktada merak edilen asıl konu ise Huawei’nin ARM ile iş yapmadan mobil işlemci sorununu nasıl çözeceği.

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/zakdoffman/2020/09/06/huawei-premium-smartphone-replace-apple-iphone-samsung-galaxy-trump-ban-china/#26de517d6ba2
60
35
5
5
0
Emoji İle Tepki Ver
60
35
5
5
0