5
2
1
0
0

Samsung’un en çok dikkat çeken Note ve S serilerinin Lite modelleri olan bu cihazlar, bir amiral gemisine kıyasla nispeten düşük fiyatlarıyla oldukça dikkat çekmeyi başardı. Bu noktada kullanıcıların merak ettiği en önemli konuysa telefonların sunduğu performans oluyor. Gelin bu sorunun yanıtına hep birlikte yanıt arayalım.

Hız testi:

Hız testinde her zaman olduğu gibi pek çok uygulamayı, oyunu ve telefonun içerisinde yüklü olan uygulamaları, arka arkaya 2 tur olacak şekilde açıyoruz. Toplamda 17 uygulamadan oluşan bu listenin ilk turunu Samsung Galaxy S10 Lite, 1 dakika 46 saniyede ve ikinci turunu da 2 dakika 19 saniyede tamamlıyor. Öte yandan Note 10 Lite modeline geçtiğimizde ilk turu 1 dakika 44 saniye, ikinci turuysa 2 dakika 16 saniyede tamamladığını görebiliyoruz.

Her iki telefonun benzer performanslar sergilediği bu testten sonra cihazların bir de açılış hızlarını karşılaştırdık. Bu testte yaklaşık 25 saniyede açılan Galaxy Note 10 Lite, 27 saniyede açılan Galaxy S10 Lite’tan az da olsa daha iyi bir performans gösteriyor.

Kameralar:

Cihazları arka tarafına çevirdiğimizde her ikisinde de üçlü kamera kurulumu bizleri karşılıyor. Bu noktada Note 10 Lite, 12 MP geniş açı, 12 MP telefoto ve 12 MP ultra geniş açı sensörleriyle donatılırken S10 Lite ise 48 MP geniş açı, 12 MP ultra geniş açı ve 5 MP makro lense sahip. Performans kısmındaysa her iki cihazın da birbirine yakın kalitede çekimler yaptığını söyleyebiliriz.

Ön kameralara baktığımızda her iki cihazda da f/2,2 diyafram açıklığına sahip olan 32 MP’lik bir sensör yer alıyor. Bu noktada S10 Lite’ın bariz bir şekilde Note 10 Lite’a kıyasla daha keskin çekimler yapabildiğini görüyoruz. Ayrıca her iki telefonda yer alan ön kamera sensörlerinin de 4K çözünürlükte 30 FPS kayıt yapabildiğini belirtelim.

Batarya ve oyun testi:

Güney Koreli Samsung, amiral gemilerinin hafifletilmiş versiyonu olan bu cihazların her ikisinde de 4.500 mAh’lik bir batarya tercih etmiş. Bu noktada cihazlar, kutu içeriğinden de aynı 25W’lık hızlı şarj adaptörüyle birlikte çıkıyor. Durum böyle olunca her iki cihazın oyun testleri de benzer oluyor ve her ikisi de 10 dakikalık PUBG Mobile testinin ardından %2’lik şarj kaybı yaşıyor.

Fiyat:

Tüm testlerimize baktığımıza göre geriye en önemli konulardan biri olan fiyat kalıyor. Fiyat konusunda Note 10 Lite 5.300 TL’lik bir fiyat etiketiyle, Note 10 Lite ise 5.800 TL’lik bir fiyat etiketiyle piyasaya sürülmüştü. Ancak şu anda her iki cihazın da düzenlenen kampanyalarla birlikte bu fiyatların daha da aşağısından satıldığını söyleyebiliriz.

Hangi telefonu tercih etmeliyiz?

Sonuç olarak hangi telefonu almalıyız sorusunun yanıtı siz kullanıcılara kalıyor. Eğer kalemli bir telefon istiyorsanız Note 10 Lite modelini düşünmenizde yarar var. Öte yandan S10 Lite, gerek diğer telefona kıyasla nispeten yüksek fiyatıyla gerekse de piyasada benzer özellikler sunan daha uygun fiyatlı cihazların yer almasıyla bir adım geriye düşüyor. Elbette, son kararın kullanıcılarda olduğunu unutmamak gerekiyor.

Samsung’un en yeni modellerinden olan Galaxy S10 Lite ile Note 10 Lite’ı kıyasladığımız içeriğimizin burada sonuna geliyoruz. Telefonlar hakkındaki düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz. Bu ve bunun gibi içeriklerimize önümüzdeki günlerde devam edeceğiz. Tüm gelişmelerden haberdar olmak için sitemizi ve YouTube kanalımızı takipte kalın.

5
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
1
0
0