WhatsApp'ın Diğer Uygulamalarla Mesajlaşma Özelliğinden Yeni Bilgiler Geldi: Hangi Uygulamalarla Sohbet Edebileceğini Seçebileceksiniz!

16
5
4
0
0
WhatsApp'ın farklı uygulamalardan mesaj almaya ve göndermeye yarayan üçüncü taraf mesajlaşma özelliğinden yeni bir ekran görüntüsü geldi. Bu ekran görüntüsü, özelliğin açılıp kapatılabileceğini ortaya koyuyor.

Yaklaşık 15 yıldır "dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması" ünvanını korumayı sürdüren WhatsApp, son birkaç aydır 3. parti uygulama desteği ile gündemde. Başka hiçbir uygulama indirmeden Telegram, Signal vb. mesajlaşma uygulamalarını kullanan kişilerle mesajlaşabilmenizi sağlayacak özellik, pek çok kişiye göre WhatsApp'ın bugüne kadar kullanıma sunduğu en radikal özellik olacak.

WhatsApp, 3. parti uygulama desteğini resmen duyurmuş olsa da özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı, hangi uygulamaların hangi şartlarla destekleneceği, WhatsApp'ın hangi özelliklerinin 3. taraf sohbetlerde kullanılabileceği net değil. Ancak hemen hemen her hafta özellik ile ilgili yeni ekran görüntüleri ve bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor.

WhatsApp'ın 3. parti uygulamalarla sohbet özelliğini kapatabilecek ve hangi uygulamalardan mesaj alınabileceğini seçebileceksiniz

Yukarıdaki ekran görüntüsünde de görebileceğiniz üzere WhatsApp, 3. parti uygulamalarla sohbet etme özelliğini kullanıcı tercihine göre açılıp kapatılabilir bir özellik olarak kullanıma sunacak. Bu önemli çünkü uçtan uca şifreleme, veri güvenliği gibi WhatsApp'ın kendi sunmuş olduğu bazı güvenlik özellikleri, 3. parti sohbetlerde devre dışı kalabilir ve bazı kullanıcılar, veri güvenliği için 3. parti uygulamalarla sohbet etme özelliğini kapatmak isteyebilir.

Belki de en önemlisi WhatsApp, hangi 3. parti uygulamalarla sohbet edebileceğinizi de seçmenizi mümkün kılacak. Bu, güvendiğiniz uygulamalara sohbet edip güvenmediğiniz uygulamalardan gelebilecek mesajları engelleyeceği için önemli bir özellik. Ayrıca WhatsApp, Telegram gibi bazı popüler mesajlaşma uygulamalarıyla anlaşma yaparak bazı 3. parti uygulamalarla uçtan uca şifrelemeli mesajlaşmayı mümkün kılabilir. Kullanıcılar, bu uygulamalarla sohbet ederken diğerleriyle sohbetleri devre dışı bırakabilir.

Bugüne kadar Ne Olmuştu: WhatsApp'ın üçüncü taraf mesajlaşma özelliğinden gelen önceki ekran görüntüsü:

WhatsApp

WhatsApp'ın 2.45.5.18 kodlu Android beta sürümünde kendini gösteren üçüncü taraf mesajlaşma hizmeti, WhatsApp'ın önemli uyarılarıyla gelecek gibi görünüyor. Özelliğe ulaşan kullanıcılar, üçüncü taraf mesajlaşma sırasında spam ve dolandırıcılık olaylarının daha fazla olabileceğini görecekler. Ayrıca uçtan uca şifrelemenin de daha farklı olabileceğini söyleyen yetkililer, kullanıcı verilerinin daha farklı şekilde işlenebileceğini ifade ediyorlar.

Daha önce paylaşılan ekran görüntüsü şöyleydi:

whatsapp

WhatsApp, bu güncelleme ile WhatsApp hesabı olmayan kişilerin bile platform üzerinden iletişim kurabilmesini sağlayacak. Diyelim ki Telegram kullanıyorsunuz ancak bir mesaj göndermek istediğiniz kişi yalnızca WhatsApp kullanıyor. WhatsApp hesabınız olmasa bile o kişiye mesaj gönderebilecek, o kişiden de gelen mesajları alabileceksiniz. Böylece daha geniş ve daha kapsayıcı bir iletişim deneyimi yaşamak da mümkün hâle gelecek. 

Avrupa Birliği düzenlemeleri bu güncellemeleri zorluyor

Avrupa Birliği'nin Dijital Pazarlar Kanunu (DMA) adlı bir düzenlemesi bulunuyor. Bu düzenlemeye göre belirli bir pazarda büyük pay sahibi ve baskın olan firmalar, kullanıcıların farklı uygulamalar da kullanabilmesinin yolunu açmak durumunda. Yani suyun başını tutmalarına izin verilmiyor. WhatsApp da bu güncelleme ile birlikte AB'nin bu düzenlemesine uyum sağlamayı amaçlıyor. 

Kaynak : https://wabetainfo.com/whatsapp-beta-for-android-2-24-5-18-whats-new/
16
5
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
16
5
4
0
0