WhatsApp, Kullanıcıları Bilinçlendirmek İçin Güvenlik Merkezini Kullanıma Sundu

5
1
1
0
0
WhatsApp, kullanıcıları bilinçlendirmeyi sağlayacak Güvenlik Merkezi hizmetini kullanıma sundu. Bir blog sayfası olarak karşımıza çıkan Güvenlik Merkezi, WhatsApp'ın güvenlik odaklı tüm özelliklerine hakim olmanızı sağlıyor.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, tüm kullanıcıları ilgilendiren yeni bir adım attı. Şirket, kullanıcıların güvenliklerini sağlamak için yeni bir "Güvenlik Merkezi" oluşturdu. WhatsApp'ın resmi internet sitesine eklenen merkez, kullanıcıları bilinçlendirmeyi ve siber saldırılardan korunabilmek için neler yapabileceklerini tek tek anlatıyor. Ayrıca WhatsApp'ın kullanıcı güvenliğini sağlamak için sunduğu özellikler de yine burada bulunuyor.

WhatsApp tarafından oluşturulan Güvenlik Merkezi için bir blog sayfası desek yeridir. Burada WhatsApp ekibiyle iletişime geçmiyorsunuz. Bunun yerine WhatsApp'taki özelliklerden haberdar oluyor, hesabınızı güvende tutabilmek için neler yapabileceğinize dair bilgilendirmeler görüyorsunuz. Örneğin bu sayfaya gittiğinizde iki adımlı doğrulama sisteminin ne olduğunu ve nasıl kullanıldığını görebiliyorsunuz.

WhatsApp Güvenlik Merkezi böyle görünüyor

WhatsApp güvenlik merkezi

Az önce WhatsApp Güvenlik Merkezi ile ilgili bir örnek vermiş olsak da sitede çok daha fazla bilgi yer alıyor. Bu bağlamda; mesajların şikâyet edilmesi, hesapların engellenmesi, hesapların kullanılması ve gruplara giriş seçenekleri gibi WhatsApp güvenliğini doğrudan ilgilendiren hususlarla ilgili de tonla bilgi yer alıyor.

WhatsApp Güvenlik Merkezi sizi pek tatmin etmemiş olabilir. Ancak bunun önemli bir hizmet olduğunu belirtelim. Neticede Webtekno ekibi olarak sürekli teknolojiyle iç içeyiz. Ancak WhatsApp'taki tüm özelliklere bizim bile hâkim olmamız mümkün değil. Bunu bir de teknolojiyle arası iyi olmayan kullanıcılar açısından düşünün. Bugün hala gruplara girişler veya iki adımlı doğrulama ile ilgili bilgi sahibi olmayan belki de milyonlarca WhatsApp kullanıcısı vardır. İşte bu kullanıcılar, artık tek bir sayfa üzerinden uygulamayla ilgili daha fazla bilgi sahibi olma fırsatı yakalamış olacaklar.

WhatsApp Güvenlik Merkezi'ne buradaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

5
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
1
1
0
0