Tüm Bilgisayarlara Wi-Fi 6 Desteği Getirebilen Mucize Parça

48
8
3
3
2
Birçok yeni mobil cihazda, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda bulunan eski 802.11ac Wi-Fi teknolojisi, 802.11ax ile değiştiriliyor ancak standartların üreticiler için mevcut olması, cihazların onu destekleyecek donanıma sahip olduğu anlamına gelmiyor. Hâlâ yeni ve en iyi dizüstü bilgisayarlardan bazıları bile Wi-Fi 6 olmaksızın geliyor ancak buna dair iyi haberlerimiz var. Birçok durumda cihazınızı aldıktan sonra Wi-Fi 6'yı ekleyebilirsiniz.

Cihazınıza Wi-Fi 6 desteğini alabilmeniz, sahip olduğunuz cihazın türüne bağlı olacaktır. Şu anda çok az sayıda Wi-Fi 6 modülü var ve AMD sistemleri için destek henüz mevcut değil ancak 64 bit Intel işlemcili bir cihazınız varsa yükseltme işlemini muhtemelen gerçekleştirebilirsiniz. Şu an için Intel ve Killer Networking'de bu tip kartlar mevcut ve zamanla daha fazla seçenek kesinlikle gelecek.

Geliştirilen mucize parçayla masaüstü bilgisayarınız için PCIe bağlantılarını kullanabilirsiniz. Dizüstü bilgisayarlarda ise gerekli modülü sığdırmak için M.2 yuvası kullanabilir. Gelin biraz daha ayrıntıya girelim.

Wi-Fi 6'yı masaüstü bilgisayara ekleme:

killer wi-fi 6

Şu anda Killer Networking ve Intel'den temin edilebilen Wi-Fi 6 modülleri, dizüstü bilgisayarları hedef alan M.2 kartlardır ve masaüstü M.2 yuvalarında olduğu gibi çalışmazlar ancak bu, masaüstünde çalışmalarını engellemez. Bunun gibi bir PCIe adaptörü kullanarak bu kartlardan birine ekleyebilirsiniz. M.2 kartı dönüştürücüye takılacak ve ardından dönüştürücü bilgisayarınızın ana kartındaki açık bir PCIe yuvasına takılacak. Ayrıca dönüştürücüde Wi-Fi 6 modülündeki küçük yuvalara bağlanan bir anten olmalıdır. Bilgisayarınıza takıldığında hızlı bir sürücü kurulumunun ardından Wi-Fi 6 çalışmaya başlar.

Wi-Fi 6'yı dizüstü bilgisayara ekleme:

wi-fi 6

Dizüstü bilgisayarlar, gittikçe daha az yükseltilebilir hâle geliyor. Üreticiler, bileşenleri lehimliyor ve kasalarını kapatıyor ancak bu yükseltme işlemini gerçekleştiremeyeceğiniz anlamına gelmiyor. En ince dizüstü bilgisayarlar ve Surface Pro X gibi ikisi bir arada tabletler hariç tüm cihazlarda dâhili olarak erişilebilme imkânı devam ediyor. RAM gibi bileşenler anakartlara lehimlense bile ağ bağdaştırıcıları genellikle ek kart olarak bulunuyor.

Dizüstü bilgisayarınızı açtığınızda cihazınızın Wi-Fi ve Bluetooth bağlantılarına güç sağlayan küçük M.2 modülünü tespit edebilirsiniz. Wi-Fi modülünü yerinde tutan vidayı sökerek mevcut Wi-Fi modülünüze bağlı anten kablolarını çıkarmanız yeterlidir. Ardından yeni Wi-Fi modülünüzü eskisinin yerine takın.

Gelecekte daha da kolay çözümler olabilir:

wi-fi 6

Güncelleme için mevcut süreçler basit olmakla birlikte yakın gelecekte daha da basit çözümler ortaya çıkacaktır. Masaüstü Wi-Fi'ı yükseltmeyi çok daha kolaylaştırmak için yerleşik Wi-Fi modülüne sahip PCIe kartlarını bekleyebiliriz ya da gelecekte "Tak ve Çalıştır" şeklinde çalışan ve cihaza yeni bağlantı ekleyen Wi-Fi 6 USB adaptörlerine sahip olabiliriz.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/any-laptop-or-pc-can-get-wi-fi-6-with-this-single-upgrade
48
8
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
48
8
3
3
2