Popüler Arşiv Uygulaması WinRAR'ın 5.80 Sürümü Yayınlandı

26
1
1
0
0
Günümüzde birçok bilgisayarda olmazsa olmaz yazılımlar arasında yer alan WinRAR, yeni sürümünü bugün yayınladı. 5.80 sürümü beraberinde birçok değişiklik ve düzeltme getirdi.

RARLAB tarafından geliştirilen ve günümüzde birçok bilgisayarda bulunan WinRAR’ın yeni versiyonu bugün yayınlandı. Yayınlanan WinRAR 5.80 sürümü, Windows, Linux, MacOS X ve Android platformlarındaki WinRAR kullanıcılarına sunuldu.

WinRAR’ın yeni 5.80 sürümü, beraberinde birçok değişikliği getirdi. RARLAB’ın yayınladığı sürüm notlarında 20 değişiklik ve geliştirmeyle birlikte birçok hatanın da giderildiğine yer verildi. Gelin, WinRAR’ın 5.80 sürümünün neler sunduğuna kısaca bakalım:

WinRAR 5.80 sürümüyle gelen yenilikler ve değişiklikler:

winrar 5.80

RAR, WinRAR’ın varsayılan arşiv formatıdır ancak yazılım ZIP ve 7Z gibi formatlara da destek sunmaktadır. Yeni sürümle birlikte veri yolu uzunluğu 2048 karaktere çıkarıldı. Bu uzunluk daha önceki sürümlerde 260 idi.

WinRAR’a gelen bir diğer değişiklik de oldukça kullanışlı bir yenilik oldu. Bundan böyle artık arşiv ismi ekrana sığmıyorsa arşiv dosyasının uzantısı her durumda gözükmeye devam edecek. Daha önce uzantı isimleri arşivin ismi uzun olduğunda gözükmüyordu.

WinRAR 5.80 ile birlikte kullanıcılar arşiv isimlerini kolayca belirleyebilecek. Eğer arşive aynı isimli fakat uzantıları iki dosya (benioku.txt ve benioku.css) eklenirse WinRAR, arşiv isminin iki dosya ismiyle (benioku.rar) aynı olmasını önerecek.

Diğer geliştirmeler:

winrar 5.80

  • Çok çekirdekli işlemciye sahip sistemlerde büyük NTFS veri akışları için arşivleme hızı artırıldı.
  • Dosyalar aynı arşivde bulunuyorsa şifreli arama sonuçları için şifre istemi yalnızca bir kez görüntülenecek. CTRL+A kısayolu arama sonuçlarındaki tüm dosyaları seçecek.
  • Büyük boyutlu arşivlerden kopyalama ve yapıştırma işlemleri artık belirli koşullar altında başarısız olmayacak. RAR4 formatındaki kurtarma ciltleri yeni sürümde ‘karşılık gelen RAR ciltleriyle aynı genişlikte cilt numarası genişliği’ kullanacak.
  • Tar.bz2, tar.gz, tar.lz, tar.xz ve tar.z arşivleri çıkarılırken dosya ve ilerleme çubuğu gösterilecek.
  • Komut satırında birçok değişiklik yapıldı.
  • Geçerli .gz arşivleri çıkarılırken meydana gelen hatalar gibi birçok hatada düzeltmeler yapıldı.
Kaynak : https://www.ghacks.net/2019/12/12/winrar-5-80-final-has-been-released/
26
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
26
1
1
0
0