Xiaomi Redmi Note 7S’den Sonra Başka Bir Redmi Telefon Alev Aldı

131
45
32
15
15
Gün geçmiyor ki bir telefon yanma vakası daha karşımıza çıkmasın. Çin’de yaşayan bir ailenin sahip olduğu Xiaomi Redmi Note 7 Pro, alevler içinde kaldı. Bu, aynı ay içerisinde yanan ikinci Xiaomi cihazı olduğundan ötürü gözler Çin merkezli akıllı telefon üreticisine çevrildi.

Uzun bir süredir hayatımızda olan akıllı telefonlar gün geçtikçe daha da yaygın bir hal aldı ve artık dünyanın dört bir yanında neredeyse herkes akıllı telefon kullanıcısı haline geldi. Aslında hayatımızı oldukça kolaylaştıran ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte daha da kullanışlı hale gelen akıllı telefonlar bazen istenmeyen durumlara yol açabiliyor. Bunlara örnek olarak son yıllarda patlayarak ya da yanarak insanlara zarar veren akıllı telefonları gösterebiliriz.

Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi, şubat ayında Redmi Note 7 Pro modelini tanıtmıştı. Bundan yaklaşık üç ay sonra da Redmi Note 7s modeli akıllı telefon tanıtılmıştı. Geçtiğimiz haftalarda, daha tanıtılmasının üzerinden yalnızca altı ay geçmiş olmasına rağmen alevler içerisinde kalan bir Redmi Note 7s modelinin haberini sizlerle paylaşmıştık. Daha bu olayın üzerinden bir ay bile geçmemiş olmasına rağmen bir Xiaomi marka telefonun daha alevler içinde kaldığı haberi yayıldı.

Aynı ay içerisinde 2 Xiaomi modeli telefon: Bu sefer bir Redmi Note 7 Pro alevler içinde kaldı

Xiaomi Redmi Note 7 Pro

Çin’de yaşayan bir aile, Xiaomi Redmi Note 7 Pro modeli bir telefonun durduk yere alevler içerisinde kaldığını rapor etti. Rapora göre telefon üç aydan fazla süredir kullanılıyordu ve bir gece video izleyerek yatan Song Yujie yanık kokusu nedeniyle uykusundan uyanmak zorunda kaldı. Uyandığında telefonunun alevler içerisinde kaldığını gören Song, alevi derhal söndürmek için ayaklandı ve alev alan telefonu söndürdü.

Neyse ki bu yanma ufak tefek zararlardan başka büyük bir yaralanmaya sebep olmadı. Telefonun bulunduğu yerdeki yorganın bir parçasını ve telefona müdahale etmek isteyen kişinin elini biraz yakan telefon bir felakete yol açmadan söndürüldü. Song Yujie, telefonun dehşet saçan görüntülerini internette yayınladı. Telefon, resmen küle dönmüş ve parçalarına ayrılmış.

Elbette aynı ayda ikinci bir Xiaomi cihazının yanmasından ötürü gözler Çinli şirkete çevrildi. Xiaomi, geçtiğimiz haftalarda yanan Redmi Note 7S için “Telefondan kaynaklanan bir hata değil, dolayısıyla garanti kapsamına girmiyor” açıklamasını yapmıştı. Şirket, aynı açıklamayı Song Yujie’nin kendiliğinden alev alan telefonu için de yaptı.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/11/29/xiaomi-redmi-note-7-pro-goes-up-in-flames-following-the-redmi-note-7s-case/
131
45
32
15
15
Emoji İle Tepki Ver
131
45
32
15
15