Xiaomi'den Durduk Yere Alev Alan Redmi Note 7s İçin İlginç Karar

455
37
31
22
21
Çinli teknoloji devi Xiaomi'nin mayıs ayında tanıttığı Redmi Note 7s modeli, durduk yere alevlere teslim oldu. Telefonun sahibi, yanan telefonu Xiaomi'ye götürdüğünde ise ikinci bir şok yaşadı. Xiaomi'ye göre yangına neden olan pil, garanti kapsamına girmiyor.

Akıllı telefonlar uzunca bir süredir hayatımızın içerisindeler. Akıllı telefonların hayatımızı ciddi anlamda kolaylaştırdığı yadsınamaz bir gerçek ancak akıllı telefonlar, özellikle bataryalar nedeniyle kimi zaman istenmeyen sorunlara neden olabiliyorlar. Aslına bakacak olursak bu konuda en büyük sorunu yaşayan Güney Koreli teknoloji devi Samsung'du. Samsung, Galaxy Note 7'de yaşanan yangın sorunları nedeniyle hala pek çok davayla uğraşıyor.

Sizlere zaman zaman, farklı markalardaki akıllı telefonların patladığı bilgilerini paylaşıyoruz. Bu kez patlama haberi Xiaomi'den geldi. Şirketin geçtiğimiz mayıs ayında duyurduğu Redmi Note 7s modeli, durup dururken alev aldı. Cihazın sahibi Chavhan Ishwar, yaşanan olaydan yara almadığı için kendini şanslı hissediyor.

Redmi Note 7s

Telefonun sahibi; Redmi Note 7s'i 1 Ekim tarihinde satın almış ve 3 Ekim tarihinde de telefon kendisine teslim edilmiş. 7 Kasım tarihine kadar telefonu aktif olarak kullanmış ve herhangi bir sorun yaşamamış. Ancak 7 Kasım'da telefon masanın üzerinde dururken birdenbire alevlere teslim olmuş. Ishwar, telefon alev aldığı sırada şarj etmediğini, bataryasında oynama yapmadığını ve telefonunu bir kez bile düşürmediğini söylüyor.

Genç adam, yaşadığı olayın şokunu atlattıktan sonra bir Xiaomi mağazasına giderek hem durumun rapor edilmesini ve kendisine yeni bir telefon verilmesini, hem de SIM kartının kurtarılmasını istemiş. Mağaza çalışanları, SIM kartı kurtarmayı başaramamışlar ancak gerekli raporlamayı yaparak telefonun neden yandığını anlayabilmek için gerekli işlemleri başlatmışlar. Fakat Ishwar, Xiaomi'den aldığı cevap karşısında ikinci bir şok yaşamış.

Redmi Note 7S

Ishwar tarafından paylaşılan evraklara göre Xiaomi, bu telefonun garanti kapsamına giremeyeceğini ifade etmiş. Bunun nedeni ise telefonun bataryasının garanti kapsamının dışında olması. Yani bu telefon, anakarta bağlı bir nedenden ötürü alevlere teslim olsaydı, garanti kapsamına alınacaktı ancak sorun bataryadan kaynaklandığı için konuyla ilgili hareket edilmiyor. Geçtiğimiz dönemlerde de buna benzer olaylar yaşanmış ve yine herhangi bir işlem yapılmamıştı.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/11/19/redmi-note-7s-burns-spontaneously-xiaomis-response-is-hilarious/
455
37
31
22
21
Emoji İle Tepki Ver
455
37
31
22
21