YouTube, Robot Dövüşü Videolarını Hayvanlara Şiddet Gerekçesiyle Kaldırdı

41
14
3
1
1
YouTube, bir hata sonucu robot dövüşü videolarını kaldırdı. Videoların kaldırılma sebebi ise hayvanlara şiddet uygulanması olarak gösterildi. YouTube, videoları geri yükleyerek bir anlamda hatasını kabul etti.

Google, yapay zekaya oldukça güveniyor. Öyle ki firmanın Ar-Ge departmanının adı bile Google AI olarak değiştirildi. İçerikleri ilk inceleyen yapay zeka sistemi, geçtiğimiz pazar günü garip bir durumun ortaya çıkmasına sebep oldu.

Pazar günü yaşanan olayda YouTube, robotların dövüştürüldüğü videoları hayvanlara şiddet uygulandığı videolara karşı olan politikalara uymadığı gerekçesiyle kaldırdı. Bu videolar, BattleBots gibi ünlü müsabakalarda yer alan isimlere ait. Bu isimlerden olan James Go, aldığı sayfa kapatma haberini Facebook’ta paylaştı.

jamison-go-açıklama

“Bugün üzücü bir gün. Dünyanın dört bir yanından robot yapanlar keder içinde ağlıyor, çünkü YouTube’un algoritması kişisel robot sporu videolarını hatalı şekilde hayvanlara zulüm ve horoz dövüşü olarak adlandırıp kaldırdı. Ben bugün 9 video kaybettim ama diğerleri yüzlerce veya daha fazla video kaybetti.

(Kapatmadan) etkilendiyseniz, üstünüze düşeni yapın ve YouTube’un bilmesini sağlayın. Sporumuzu kurtarın!

#battlebots #letthebotbattlebegin #notcockfighting #noanimalshare”

YouTube’daki bir başka kanal olan Maker’s Muse ve kanalın yöneticisi, son sezonda BattleBots’da da yer alan Sarah Pohorecky, benzer bir şekilde kanalı kapatılanlar arasında yer alıyor. Maker's Muse daha önce de aynı nedenle uyarı almış.

Videoların kaldırılma hızı, bir moderatörün işini ileriye taşıyıp daha şimdiden robot dövüşü videolarını hayvanlara şiddet olarak peş peşe alaşağı ettiğini gösteriyor. Bunu yapan, Google’ın yapay zekası olabilir mi? Yapay zeka robotları evcil hayvan olarak görür mü? Şu anda böyle bir durumun varlığını gösteren bir delil yok.

An itibarıyla YouTube, kaldırılan videoları geri yüklemiş durumda. Bu gelişmeden anladığımız kadarıyla YouTube, robot videolarını yanlışlıkla kaldırdı ve hatasından kısa sürede geri döndü.

Kaynak : https://www.theverge.com/tldr/2019/8/20/20825858/youtube-bans-fighting-robot-videos-animal-cruelty-roughly-10-years-too-soon-ai-google
41
14
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
41
14
3
1
1