1997 Yapımı Blade Runner Oyunu, Günümüz Bilgisayarlarında da Oynanabilir Hale Geldi

16
4
3
1
0
Westwood stüdyolarının klasikleşen 1997 Blade Runner oyunu, PC için tekrar oynanabilir oldu ve geliştirici ScummVM, oyunun hayranlarından oyunu test etmelerini istiyor.

Uzun yıllar boyunca Westwood’un Blade Runner’ı tarihe karıştı diye düşünülüyordu. 1997 yılında çıkan filmden esinlenilmiş macera oyunu, modern bilgisayarlarda oynaması oldukça zor bir hal almıştı. 2003 yılında oyunun kaynak kodu kayboldu ve Blade Runner’ın asla düzeltilemeyeceği düşünülüyordu. Ancak şimdi ise Blade Runner’ın kaderi değişebilir.

Eski oyunları günümüz bilgisayarlarında oynatmaya yarayan bir yazılım olan ScummVM'in geliştiricileri, oyunu tekrardan oynanabilir yapmaya uğraşıyor. Bu hafta şirket, insanlardan Blade Runner’ı test etmelerini istedi. ScummVM’in diğer oyunlarında olduğu gibi bunda da oyunu oynamak için orijinal dosyalarına ihtiyacınız var. Blade Runner desteği, bu dosyaları yeniden oluşturulmuş bir zeminde, yani modern bilgisayarlarda hatasız bir şekilde oynatmayı sağlayacak.

Bu da oyunu bekleyen hayranları memnun edecek gibi görünürken oyunun CD’sini atanlar içinse biraz üzücü bir durum. Oyun için indirilebilir bir sürümün çıkartılıp çıkartılmayacağı ise şu an için belirsiz durumda.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/06/18/blade-runner-playable-pc-scumm-vm/
16
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
16
4
3
1
0