2 Yaşındaki Çocuk, Uzun Süre Kullandığı Akıllı Telefonun Ekranı Yüzünden Görme Kaybı Yaşadı

49
11
2
2
1
Her gün ortalama 4 saat akıllı telefon kullanan 2 yaşındaki bir Çinli çocuk, görme kaybı yaşadı.

Çin’in doğusunda bulunan Jiangsu bölgesindeki bir aile, sessiz olmasını sağladığı için her gün kızlarının eline telefon veriyordu. Günde 4 saat telefon ekranına maruz kalan küçük kız, görme kaybına uğradı.

Bir yaşından bu yana devam eden bu alışkanlık sonucunda gerçekleşen olay, ailenin kızlarındaki bir değişikliği fark etmesinden sonra ortaya çıktı. Kızlarının gözlerini sık sık kırpıştırdığını belirten aile, doktor muayenesinin ardından çocuklarında ‘şiddetli miyop’ bulunduğunu öğrendi.

‘-9 diyoptri’ derece gözlük verilen kızın durumunun geri döndürülemez olduğu ve ilerleyen dönemde daha da kötüleşebileceği belirtildi. Ortalama bir bozukluktaki oranların -0,5 ila -0,3 arasında seyrettiği ifade edildi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün Nisan ayında yayınladığı bir kılavuza göre bir yaşın altındaki çocukların elektronik ekranlara bakmaması önerilirken iki ila dört yaşındaki çocuklar için de azami süre bir saat olarak belirlenmişti. DSÖ, aynı zamanda çocukların bu çeşit sınırlamalarla büyümesinin sağlıklı yetişmeleri açısından oldukça önemli olduğunu da belirtti.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/asya/201906141039368762-2-yasindaki-cinli-cocuk-akilli-telefon-yuzunden-gorme-kaybi-yasadi-ailesi-sessiz-kalmasini-sagliyor/
49
11
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
49
11
2
2
1