12
9
5
3
2

Günümüzde doların da yükselmesi ile iyice uçuşa geçen bilgisayar fiyatları, konu iş istasyonu gibi güçlü bilgisayarlar olduğunda astronomik rakamlara çıkıyor. Bizim de çektiğimiz videoları editleyip yayına hazır hale getirirken kullandığımız After Effects gibi programlar, daha kaliteli görüntü sağlayabilmek adına güçlü bilgisayarlar istiyor. Bu sebeple, kurgucumuz Mustafa’nın uzun süredir yollarını beklediği bilgisayarı aldık.

Biricik patronumuzun paraya kıyıp aldığı HP Z6 G4 2WU81ES Workstation, 48 çekirdeği ile toplamda 48.000 TL’lik bir canavar. NVIDIA Quadro P4000 8GB ekran kartı ve 32GB DDR4 RAM ile desteklenen cihaz sizlere kaliteli videolar sunabilmek adına render işlemini hızlıca yapacak.

Bu tarz bir bilgisayarla oyun oynamak isteyenler umduklarına fazla ulaşamayabilirler, çünkü bu bilgisayarın amacı oyun oynamaktan ziyade render almak. Bu sebeple 1080 ekran kartı ve i7 işlemciye sahip bir bilgisayar, muhtemelen bizim canavardan daha iyi bir oyun performansı verecektir, ancak işler render’a gelince bizim bilgisayar burada hünerlerini göstererek oyun bilgisayarını doğduğuna pişman edecek.

12
9
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
12
9
5
3
2