Activision Blizzard, Çalışanlara Cinsel Taciz ve Zorbalık Suçlamalarıyla Mahkemeye Verildi

32
8
2
2
0
Activision Blizzard, cinsel taciz ve zorbalık suçlamalarıyla mahkemeye verildi. Kadın ve siyahi çalışanlarına tazminat ödemesi beklenen şirketin, kadınlara yönelik cinsel taciz ve cinsiyet ayrımcılığına karıştığı belirtiliyor.

Kaliforniya Adil İstihdam ve Konut Departmanı, iki yıllık bir soruşturmanın sonucunda kadınlara yönelik cinsel taciz ve cinsiyet eşitsizliği suçlamalarıyla Activision Blizzard'a dava açtı. Bünyesinde Call of Duty, World of Warcraft ve Diablo gibi yapımları bulunduran ünlü oyun şirketi, aynı zamanda çalışanının iş seyahatinde intihar etmesinde etkili olduğu düşünülüyor

Şirket içerisinde çalışan kadınlara erkeklere göre daha kötü koşullar sunmak, cinsel tacizde ve tehditte bulunmak gibi suçlardan yargılanan Activision Blizzard'ın mahkeme sonuçlandığı zaman sorumlu olduğu tüm çalışanlarına yüklü miktarda tazminat ödemesi bekleniyor.

Şirkette çalışan erkeklerin kadınlara cinsel tacizde bulunduğu iddia ediliyor

activision blizard

2019 yılında Kaliforniya Adil İstihdam ve Konut Departmanı, Activision Blizzard bünyesinde bulunan bazı çalışanların şikayetleri üzerine bir soruşturma başlatmıştı. Bazı çalışanların şirket içinde neler olup bittiğini anlatan açıklamaları, kan donduracak cinstendi.

Ortaya atılan iddialara göre Activision Blizzard, hangi departmanda olduğu fark etmeksizin bünyesinde bulunan bütün kadınlara adil davranmıyor, erkeklere göre daha az maaş ve daha fazla çalışma saatleri sunuyordu. Şirkete karşı yapılan suçlamaların arasında bir de üst düzey erkek yöneticilerin, kadınlara karşı uyguladığı cinsel taciz vakaları da yer aldı. 

activision blizard

Bu olaylardan belki de en kötüsü, erkek üst düzey yöneticisi ile birlikte iş seyahatine çıkan bir kadın çalışanın intihar etmesi oldu. İntiharın ardından olayı soruşturan polisler, erkek çalışanın çantasında bazı seks oyuncaklarıyla karşılaştı ve adamın iş seyahatine böyle şeyler getirmesi, akıllarda soru işaretine yol açtı. Ortaya atılan iddialarda, intihar eden kadının seyahate birlikte çıktığı adamın cinsel tacizine uğradığı detayları yer aldı. Soruşturmanın ilerleyen zamanlarında, Activision Blizzard'daki erkek çalışanların, ölen kadının cinsel organının yer aldığı fotoğrafları birbirine gönderdiği ortaya çıktı. 

Şirket içerisinde neler olup bittiğini anlatan bir başka kişi ise erkeklerin işe akşamdan kalma olarak geldiklerini, yarı sarhoş bir şekilde kadınlara sarkıntılık yapıp bütün işi kadınların üzerine yıktıklarını dile getirdi. Bazı durumlarda erkeklerden fazla çalışmak zorunda kalan kadınların, erkeklere göre çok daha düşük maaşlar aldığı belirtildi.

Activision Blizzard, konu ile ilgili açıklama yaptı

activision blizard

Cinsel taciz ve zorbalık suçlamalarıyla karşı karşıya kalan Activision Blizzard, konu ile ilgili resmi sosyal medya hesabından bir açıklama paylaştı. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Davanın korkunç ve iğrenç olduğu gerçeği dışında söylenecek hiçbir söz yok. Çeşitliliğe değer veriyoruz ve herkes için kapsamlı bir iş ortamı yaratmaya çalışıyoruz. Şirketimizde veya sektörümüzde, cinsel suistimal veya herhangi bir tür tacize yer yoktur."

Kaynak : https://www.ign.com/articles/activision-blizzard-sued-by-california
32
8
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
32
8
2
2
0