Alfa Romeo, En Spor Modelleri '4C' ve '4C Spider'ın Üretimini Durdurdu

12
4
3
2
0
Alfa Romeo, şirketin spor modeli olarak göze çarpan 4C ve 4C Spider'ın üretimini durdurduğunu açıkladı. Ticari anlamda bir süredir sallantılı bir süreçten geçen şirket, 2021 yılında piyasaya sürülmesi planlanan yeni SUV'u Tonale'ye inanıyor gibi görünüyor.

Otomobil sektörünün önemli isimlerinden bir tanesi olan "Alfa Romeo", aşırı geniş olmayan bir ürün paletiyle sektörün içerisinde aktif olarak hizmet veriyor. Ancak kısa bir süre sonra Alfa Romeo'nun en sportif modeli olarak karşımıza çıkan "4C", sıfır olarak satılmayacak. Çünkü otomobil üreticisi, 2013 yılında başlattığı 4C ve 2015 yılında piyasaya sürdüğü 4C Spider modellerinin üretimini durdurma kararı aldı.

Aracın sıfır modelleri artık üretilmiyor. Alfa Romeo bayilerinde kalan 4C ve 4C Spider modellerinin de tükenmesiyle birlikte Alfa Romeo, bir devrin sonuna gelmiş olacak. Aslına bakacak olursak bu, bir süredir beklenen bir karardı çünkü Alfa Romeo, 2018 yılında ABD pazarından 4C ve 4C Spider modellerini çektiğini duyurmuştu. Alfa Romeo'nun böyle bir karar almasının altında yatan sebep ise şirketin yeni stratejileri.

Alfa Romeo 4C Spider

Alfa Romeo bir süredir sallantılı bir ticari yaşam sürdürüyor. İtalyan otomobil devi son birkaç yıldır popülaritesini Giulietta ve Stelvio modelleriyle sürdürüyor ancak anlaşılan o ki bu iki model, Alfa Romeo için çok da yeterli bulunmuyor. Zaten şirket, bir süredir spor araçlarıyla ilgili projelerini de bir kenara itmiş durumda. 4C ve 4C Spider modellerinin üretiminin durdurulmuş olması da bu durumun en net göstergesi.

Aslına bakacak olursak Alfa Romeo, bu çalkantılı süreçten kurtulmak için tasarladığı planlarını bir süredir uyguluyor. Şirket üzerinde çalıştığı yeni şehir SUV'u "Tonale"ye inanıyor ve 2021 yılında piyasaya sürülmesi beklenen bu aracın tüm dengeleri değiştireceği düşünülüyor. Ancak şirketin özellikle de geçtiğimiz yıldan beri içerisinde bulunduğu buhranın, tek bir yeni model ile aşılıp aşılamayacağı belirsizliğini koruyor.

Alfa Romeo

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta otomobil sektörü, dev bir birleşmeye sahne olmuş, bu birleşme kapsamında FCA ve PSA birleşmişti. Alfa Romeo da bu birleşmenin bir parçası. Birleşme belki, Alfa Romeo'nun sıkıntılı sürecine bir çözüm olabilir ve biraz nefes aldırabilir. Ancak şirketin bir an önce toparlanması ve yeni teknolojiler üzerinde çalışması gerektiği su götürmez bir gerçek.

Kaynak : https://www.motor1.com/news/380813/alfa-romeo-kills-4c/
12
4
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
12
4
3
2
0