Peugeot ve Fiat Birleşti, Dünyanın 4. Otomotiv Devi Doğdu

158
36
22
10
9
İtalyan-Amerikan Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ile bünyesinde Opel, Peugeot ve Citroen gibi markaların bulunduğu Fransız PSA Grubu resmen birleşti. Yüzde 50 / 50 ortaklık modeli ile oluşturulan 189 milyar dolarlık yeni şirket, dünyanın en büyük dördüncü otomotiv üreticisi olacak.

Otomotiv sektöründe kartların yeniden dağıtılmasına neden olacak dev birleşme sonunda gerçekleşti. Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ve Fransız PSA Grubu, yüzde 50-50 ortaklık modeline dayanan bir birleşme üzerinde anlaşma sağlandığını açıkladı. 

Her iki şirketin 2018 yılındaki finansal sonuçlarına baktığımızda, birleşme sonucunda yaklaşık 189.7 milyar dolar gelir ve 12.2 milyar dolardan fazla faaliyet karı elde edileceği görülüyor. İki taraf arasında yapılan anlaşmaya göre PSA ile FCA arasındaki dev birleşme, New York Borsası, İtalyan Borsası (Milan) ve Euronext Borsası’nda (Paris) işlem görecek olan Hollandalı bir ana şirket altında yapılacak.

İşte PSA Grubu ve FSA şemsiyesi altındaki markalar

PSA

Yeni kurulacak şirketin yönetim kurulunda, her iki şirketten beşer isim yer alacak. PSA Grubu’nda Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Carlos Tavares ise ilk beş yıllık dönem için Genel Müdür Yardımcısı olarak atanacak ve aynı zamanda yönetim kurulu üyesi olacak.

2014 yılında İtalyan Fiat ile Amerikan Chrysler'in birleşmesi sonucunda kurulan FCA’nın çatısı altında Jeep, Maserati, Alfa Romeo ve Dodge gibi birçok marka bulunuyor. Geçtiğimiz yıl 110 milyar dolar gelir elde eden şirket, dünyanın yedinci büyük otomobil üreticisi konumunda. 

PSA Grubu

Avrupa'nın en büyük ikinci otomobil üreticisi olan Fransız PSA Grubu ise Opel, Peugeot ve Citroen gibi markalara liderlik ediyor. FCA, PSA Grubu ile el sıkışmadan birkaç ay önce bir başka Fransız üretici Renault ile masaya oturmuştu; ancak iki taraf arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle anlaşma gerçekleşmemişti.

Kaynak : https://www.motor1.com/news/379538/psa-fca-merger-plan-announced/
158
36
22
10
9
Emoji İle Tepki Ver
158
36
22
10
9