AMD CEO’su Lisa Su, Dünyanın En İyi CEO’larından Biri Seçildi

38
3
2
2
0
AMD’nin başına geçtikten sonra AMD’ye ciddi bir ivme kazandıran Dr. Lisa Su, Amerikalı finans gazetesi Barron tarafından dünyanın en iyi CEO’ları arasında gösterildi.

ABD merkezli finans gazetesi Barron, geçtiğimiz günlerde AMD CEO’su Dr. Lisa Su’nun da yer aldığı ‘2019 Dünyanın En iyi CEO’ları ’ listesini yayınladı. Listede Lisa Su, Amazon’un CEO’su Jeff Bezos, Disney’in CEO’su Robert Iger ve Microsoft’un CEO’su Satya Nadella gibi CEO’larla eşit zeminde bulunuyor. Liste ayrıca, ‘Lisa Su, yonga üreticisi AMD’de dönüşümü nasıl gerçekleştirdi?’ isimli bir yazıyı da içeriyor.

Barron, AMD’nin pazardaki hareketliliğinden dolayı listeye Lisa Su’yu da ekledi. 2014 yılında AMD’nin CEO’su olarak göreve başladıktan sonra AMD’yi bugünlere getirmek biraz zaman aldı ama yapılan işler Lisa Su’yu ve şirketi bugünkü konumuna yükseltti. CPU mimarisi Zen ve GPU mimarisi Polaris’in başarılı bir şekilde işlemesi ve yakında çıkacak Zen 2 tabanlı CPU’larla beraber Navi tabanlı GPU’lar Su’nun en önemli öncelikleri arasında yer alıyor.

Lisa Su’nun başarısındaki sırlardan birisi de geçmişindeki mühendislik deneyimi. Barron’a konuşan Lisa Su, ‘Mühendislerle zaman geçirmeyi, laboratuvara girmeyi ve asıl zorlukların ne olduğunu hissetmeyi seviyorum, çünkü bu işletme hakkında daha iyi kararlar almama yardımcı oluyor' dedi.

AMD'yi şimdi 'Intel'e yönelik gerçek bir tehdit ' olarak nitelendiren Barron, şirketin gelecek yıllarda büyük kazanımlar elde etmesini bekliyor. Nedenini görmek zor değil: AMD, Big Red 200 ve Frontier gibi süper bilgisayarlarla birçok anlaşma yaptı ve ASUS ve MSI ile ortaklaşa çalışıyor. AMD, gelecekteki işlemcilerinin ve GPU'larının, hem Nvidia hem de Intel üzerindeki baskıyı sürdüreceğini söyledi.

Nvidia'dan bahsetmişken Barron, Nvidia CEO'su Jensen Huang'ı ' Dünyanın En İyi CEO'ları ' listesinden çıkardı çünkü şirket oyun dünyasının anahtarı olan yeni Turing grafik yongasını hayal kırıklığına uğrattı. AMD ise 7nm ve Navi tabanlı GPU'larla, FreeSync teknolojisi ile oyun konsollarında, mobil cihazlarda ve ekranlarda ilerlemeye devam edecek. AMD için şu an en kötü durum Navi tabanlı GPU’ların bilgisayarda istenilen performansa gelememesi.

Kaynak : https://www.tomshardware.com/news/amd-lisa-su-world-s-best-ceo,39659.html
38
3
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
38
3
2
2
0