Panasonic, Dünyanın İlk 6K Video Çeken Kamerası Lumix DC-S1H'yi Tanıttı

7
2
1
1
0
Panasonic, Dual-Native ISO adlı özelliğiyle kullanıcıların iki farklı temel ISO değeri arasında seçim yapabilmesini sağlayan Lumix DC-S1H modelini tanıttı. Bu model dünyanın ilk 6K video çekebilen kamerası oldu.

Panasonic, sinema kalitesinde görüntü alabilmeyi sağlayan yeni dijital tek lensli full frame aynasız fotoğraf makinesi Lumix DC-S1H’yi tanıttı. Bu yeni kamera, Panasonic’in profesyonellere hitap eden tam çerçeveli aynasız fotoğraf makineleri ailesinin diğer üyeleri Lumix DC-S1 ve Lumix DC-S1R ile aynı kategoride yer alacak.

Lumix DC-S1H, 24,2 megapiksel çözünürlüğe sahip bir sensörle geliyor. Ayrıca yeni Dual Native ISO adı verilen teknolojiye de sahip. Bu teknoloji sayesinde cihazın iki farklı native ISO değeri oluyor.

panasonic-lumix-s1h

Lumix DC-S1H’in diğer önemli özellikleri arasında Tam V-Log/ V-Gamu 14+ dinamik aralık durağı, 6K tam çerçeve yakalama, 4:2:2 10bit dahili kayıt, 60p’ye kadar Sinema 4K kayıt ve sınırsız kayıt süresi yer alıyor. 

Panasonic, yaptığı basın açıklamasında Lumix DC-S1H için “Dünyanın 6k/24p kayıt yapabilen ilk kamerası” ifadesini kullandı. Yeni Dual Native ISO teknolojisi sayesinde kayıtta ışığa göre maksimum 51200 ISO seviyesine çıkabilen kamera bozulmaları da kontrol altında tutuyor. Bunun için de Venus Engine adlı sinyal optimizasyon motoruna güveniyor. 

 Lumix,DC-S1H

Tüm modlarda kesintisiz kayıt özelliği sunan kamera, 16:9 en boy oranıyla da 10 bit 60p 4K kayıt alabiliyor. Kamerada tüm Lumix S serisinde olduğu gibi beş eksenli optik görüntü sabitleyici (Body Is) ve 2 eksenli optik sabitleyici (OIS) bulunuyor. Bu da daha stabil görüntü almayı sağlıyor. 

Panasonic Lumix DC-S1H şu anda sadece gövdesi 3.999,99 dolar olacak şekilde satışa çıkmaya hazırlanıyor. Kamera Eylül sonunda piyasada olacak.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/cameras/news/panasonic-lumix-dc-s1h-price-usd-3999-launch-specifications-2092423
7
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
2
1
1
0