Rekabet Kurumu, Toyota ve Panasonic'in Yerli Otomobil Bataryası Yapması İçin Onay Verdi

41
8
2
1
1
Rekabet Kurumu'nun sitesinden yapılan açıklamada Toyota ve Panasonic'in ortak girişimine onay verildiği duyuruldu.

Rekabet Kurumu, Toyota ve Panasonic tarafından kurulacak olan bir ortak girişime izin verdi. Kurulun izin verdiği girişimin konusu ise prizmatik lityum iyon otomotiv akülerinin Ar-Ge, üretim ve satışıyla diğer otomotiv akü teknolojilerine yönelik Ar-Ge faaliyetleri olacak.

Rekabet Kurumu'nun sitesinde yer alan duyuruda, OSF Uluslararası Lojistik Hizmetleri Dış Ticaret AŞ’nin bazı varlıklarının ISS Global Forwarding Taşımacılık AŞ tarafından devralınmasına izin verildiği söylendi. Ayrıca Kangal Elektrik Enerji Üretim ve Ticaret AŞ ile İş Portföy Yönetim AŞ Altyapı Girişim Sermayesi Fonu, Akış Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret AŞ’nin ortak kontrolünü devralması da onaylandı.

Kurul, ayrıca Haldor Topsoe A/S’nin ortak kontrolünün Dahlia Investments Pte. Ltd tarafından devralınmasına izin verildiğini de duyurdu. Kurul bunlara ek olarak Celgene Corporation’un tek kontrolünün Bristol-Myers Squibb Company tarafından, Electronics for Imaging Inc’in tek kontrolünün Siris Capital Group LLC tarafından devralınmasına izin verdi.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/toyota-ve-panasonice-izin-41229827
41
8
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
41
8
2
1
1