Apple, Aşı Karşıtlarının Kullandığı Sosyal Medya Uygulamasını Mağazadan Kaldırdı

69
16
13
3
1
Aşı olmayanlar ve aşı karşıtları için bir sosyal medya ve “arkadaşlık” uygulaması olan Unjected, App Store’dan kaldırıldı. Uygulamanın kaldırılma sebebi ise içerisinde bulunan yanıltıcı bilgiler.

Mobil uygulama mağazaları, pandemi döneminde normalden çok daha fazla ziyaret edilen yerler oldu. Bu mağazalarda aşı ve aşı karşıtlığı ile ilgili pek çok uygulama ortaya çıktı.

Bu uygulamalardan biri olan ve son dönemlerde dikkat çeken “Unjected”, içinde paylaşılan yanlış bilgiler sebebiyle App Store’dan kaldırıldı. Google yetkilileri de bu uygulama hakkında işlem başlatmış durumdalar.

Aşı karşıtları için Tinder

Unjected, aşı karşıtı insanların paylaşım yaptığı ve genellikle buluşma için kullanılan bir sosyal medya platformu. Ancak uygulamada paylaşılan ve aşı karşıtlığını körükleyen propaganda mesajları, Unjected'ı bir propaganda aracına dönüştürüyor.

Uygulama içinde paylaşılan bilgiler, aşısız bir hayatın daha sağlıklı olduğundan tutun da 5G teknolojisinin bir “biyosilah" olduğuna kadar onlarca farklı komplo teorisi ve yanlış bilgiyi içeriyor. Unjected’da bu bilgileri paylaşan insanlara ek olarak, aşı karşıtı yürüyüşler düzenleyen ve uygulamayı propaganda amacıyla kullanan kişiler de mevcut.

Google, Unjected’a iki hafta süre verdi

Google yetkilileri, Unjected’ın geliştiricilerine 2 hafta süre vererek uygulamadaki yanlış bilgileri ve gönderileri kaldırmalarını, aksi takdirde uygulamanın kalıcı olarak Google Play Store’dan kaldırılacağını belirtti. Geliştiriciler ise bu uyarının ardından uygulamada gönderi paylaşma özelliğini anında devre dışı bıraktı.

Öte yandan uygulamanın geliştiricilerinden olan Shelby Thompson hem gönderi paylaşma özelliğini hem de bu yanlış bilgileri içeren gönderileri geri yükleyerek Apple ve Google’a meydan okumak istiyor. Unjected’ın Instagram sayfası, “Covid-19 hakkında yanlış bilgilendirme yapan” hesaplar arasında bulunuyor ancak henüz kapatılmış değil. Instagram gönderileri ise genellikle “özgürlük” adı altında aşı olan insanlara hakaretler ve sürekli yalan bilgiler vermek üzerine kurulu.

Uygulamanın sadece 18 bin indirmeye sahip olmasına rağmen Apple ve Google’ın radarına takılmış durumda. İki teknoloji devi de bu tarz yanlış bilgilendirme yapan uygulamaları mağazalarında tutmayacaklarını göstermiş oldu.

Kaynak : https://www.engadget.com/apple-pulls-unjected-anti-vax-app-172231369.html?src=rss
69
16
13
3
1
Emoji İle Tepki Ver
69
16
13
3
1