Apple, Yenilikçi Yapay Zeka Sistemi Overton Hakkında Açıklama Yaptı

18
5
1
1
0
Apple, iOS 13 ile sunduğu yeniliklerin ardından şimdi de Overton adında daha önce hiç yapılmamış bir makina öğrenmesi sistemi üzerine çalıştıklarını ve bu sistemle alakalı beklentilerini açıkladı. Şirketten gelen açıklamalara göre Overton'dan beklentiler yüksek.

Apple, bu hafta yapılacak olan Interspeech 2019 konferansına sponsorluk yapıyor. Bu programın bir parçası olduğundan dolayı geliştirmekte olduğu makina öğrenmesi temelli çalışmaları hakkında bazı açıklamalar yapan Apple’ın makine öğrenmesi takımı da konferansta katılımcı olacak.

Yapılan açıklamalara göre Apple, duygu ve niyetleri ses tonundan anlayan bir program üzerine sunum yapmayı planlarken bunun yanında ses tanımanın geliştirilmesi ve konuşmalardaki ince farkların daha iyi ayırt edilmesi üzerine yaptığı çalışmaları da sergileyecek.

Overton, aslında beklenen bir sistemdi:

ios 13

Kamuoyuna herhangi bir video sunulup sunulmayacağı bilinmese de bu konu hakkında ilerleyen günlerde daha net açıklamalar yapılması bekleniyor. Apple’ın 2017 yılından beri bu alanda yaptığı çalışmaları farklı platformlarda duyurması nedeniyle aslında yeni algoritmanın çok da beklenmeyen bir gelişme olmadığını söylemek gerekiyor.

Overton ne işe yarayacak?

yapay zeka apple

Overton’un türünün ilk örneği olduğunu söyleyen Apple, tasarladıkları yeni algoritma hakkında da bazı açıklamalar yaptı. Sorduğunuz birçok soruda “Bu konu hakkında şunları buldum” diyerek sizi farklı kaynaklara yönlendiren Siri’nin geliştirilen bu algoritmayla güvenilir bir kaynak hâline getirilerek sizi farklı kaynaklara yönlendirmeden karmaşık sorulara en doğru cevapları vermesi planlanıyor.

Apple, sistemle asıl amacın işleri kendi kendine yapabilir hâle getirmek olduğunu söylerken aynı zamanda Overton’un telefonları kullanıcıya göre kişiselleştireceğini de ekledi. Şu anda Overton üzerinde en çok çalışılan konunun artan verilerin yönetilmesi ve programa dayalı kontrolün sağlanması olduğu da belirtildi. Apple'ın bu hamlesinin gelecekte Siri'yi daha da geliştireceğini tahmin etmek zor olmasa gerek.

Kaynak : https://www.computerworld.com/article/3439061/apple-is-building-a-machine-learning-system-to-rule-them-ali.html
18
5
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
18
5
1
1
0