Avrupa Merkez Bankası'nın Raporlama Sitesi Hacklendi

10
2
1
1
0
Dijital dünyanın korsanları olarak adlandırabileceğimiz hackerlar, Avrupa Merkez Bankası’nın raporlama sitesini hacklediler. 481 kullanıcının çeşitli bilgileri çalınırken piyasalara ilişkin hassas bilgilerin ele geçirilemediği ifade edildi.

Neredeyse her şeyin dijitalleştiği veya dijital ortama aktarıldığı günümüzde sanal ortamlarda kişilerin ve kurumların en büyük tehdidinin hackerlar olduğunu söylemek pek de yanlış sayılmaz. Günümüz ekonomisinin en önemli kurumlarından olan Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) bankaya ait “Bankalar için Entegre Raporlama Rehberi” (BIRD - Banks' Integrated Reporting Dictionary) sitesinin hacklendiği ortaya çıktı.

Yapılan açıklamada 481 kullanıcının iletişim bilgilerinin hacker tarafından ele geçirilmiş olabileceği belirtilirken piyasalara dair hassas bilgilerin çalınmadığı da dile getirildi. Ele geçirilen bilgiler arasında internet sitesinin kullanıcılarının isimleri, e-posta adresleri ve pozisyonlarının olabileceği dile getirilirken kullanıcı şifrelerinin güvende olduğu belirtildi. Yayınlanan açıklamada, Avrupa Merkez Bankası’na bağlı olan sitenin bir süreliğine erişime kapalı tutulacağına karar verildiği söylendi.

Finansal kurumlara hacker saldırıları:

Avrupa Merkez Bankası

Hackerlar farklı alanlardan birçok kurumu hedeflerine oturturken finans kurumları da kendilerine düşen payı alıyorlar. Geçtiğimiz aylarda hackerlar, dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Binance’a saldırmışlar ve 40 milyon dolar değerinde Bitcoin’i çalmışlardı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından hazırlanan bir raporda ise Kuzey Koreli hackerların gerçekleştirdikleri saldırılar sayesinde 670 milyon dolar değerinde döviz ve kripto para çaldığı ifade edilmişti. Kuzey Koreli hackerların en ses getiren saldırısı ise 2015 yılında Bangladeş Merkez Bankası’na yaptıkları 81 milyon dolarlık saldırıydı.

Yine bu sene içerisinde 1,3 milyon aktif kullanıcısı bulunan kripto para borsası Coinmama hacklenmiş ve 450 bin kullanıcısının bilgilerinin çalındığı aktarılmıştı.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/dunya/avrupa-merkez-bankasinin-raporlama-sitesi-hacklendi,q6s08Kz-yk6Nie12oSg19Q
10
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
10
2
1
1
0