20 Yaşındaki ‘Sihirbaz’ Lakaplı Hackerın Bir Ülkeyi Karıştırdığı Hack Skandalı

48
19
2
2
1
Bulgaristan'da yaşanan hacker'lık olayında neredeyse tüm çalışan Bulgaristan vatandaşlarının bilgileri ele geçirildi. Hack olayının ardındaki ismin 20 yaşındaki "Wizard" lakaplı Kristian Boykov olduğu açıklandı.

Siber güvenlik günümüzün en önemli sorunlarından bir tanesi. Bu kez Bulgaristan'da 20 yaşındaki "Wizard" (sihirbaz) lakaplı bir siber güvenlik çalışanı, ülkedeki neredeyse herkesin bilgilerini hack'lemeyi başardı. Verileri, Bulgaristan'ın Ulusal Gelir Kurumu'ndan ele geçiren bilgisayar korsanı, polis baskınıyla yakalandı.

Kristian Boykov isimli bir siber güvenlik çalışanı tarafından yapılan bu saldırı, aslında bir ilk değil. Boykov, 2017 yılında da Bulgaristan'ın Eğitim Bakanlığı'na ait olan internet sitesi hack'lemişti. O dönemlerde açıklama yapan Boykov, bu saldırıyı düzenleme amacının güvenlik açıklarını tespit etmek olduğunu söyleyerek kendisini beyaz şapkalı hacker olarak tanımlamış ve vatandaşlık görevini yerine getirdiğini söylemişti.

hack

Boykov'un yeni saldırısında ise ülke vatandaşlarının sosyal güvenlik bilgileri, gelirleri, ödedikleri vergiler ve adresleri gibi pek çok bilgi bulunuyor. Polis tarafından yapılan baskınla yakalanan bilgisayar korsanının, elde ettiği verilerin bulunduğu mobil cihazlara ve bilgisayarlara el koyuldu.

Sofya'da tutuklanan Boykov'un 3 yıl hapsi istenirken çalıştığı şirket konuyla ilgili bir açıklama yaptı. TAD Group isimli bir siber güvenlik şirketi tarafından yapılan açıklamada Boykov'un profesyonel bir siber güvenlik uzmanı olduğu, hem müşterilere hem de şirkete karşı olarak herhangi bir riskli durum içerisine girmediği ve sözleşmelere daima bağlı kaldığı açıklandı.

Kaynak : https://www.news18.com/news/world/20-year-old-wizard-hacker-who-broke-into-bulgarias-entire-population-released-from-prison-2240561.html
48
19
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
48
19
2
2
1