Beyonce, Yeni Albümündeki İki Şarkının Sözlerini 'Sosyal Medya Linci' ve 'Çalıntı' İddiaları Nedeniyle Değiştirdi

11
7
2
0
0
Dünyaca ünlü şarkıcı Beyonce, geçtiğimiz günlerde yayınladığı yeni albümündeki iki şarkının sözlerini değiştirdi. Heated isimli şarkıdaki bir ifade nedeniyle sosyal medyada linç yiyen şarkıcı, Energy isimli şarkısında ise hırsızlıkla suçlandı.

Akıllı telefon ve internet kullanımının yaygınlaşması ile sosyal medya, hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Artık günümüzün büyük bir bölümünü sosyal medyada geçiriyor, yaptığımız paylaşımlarla kimi zaman yanlış olduğunu düşündüğümüz şeyleri değiştirmeye çalışıyoruz. Şimdiyse sosyal medyanın gücünü gözler önüne seren yeni bir gelişme yaşandı. Dünyaca ünlü şarkıcı Beyonce, sosyal medyadan gelen tepkileri daha fazla kaldıramadı ve son albümünde yer alan bir şarkının sözlerini değiştirdi. Tamam da neden?

Beyonce, geçtiğimiz günlerde "Renaissance" isimli yeni albümünü yayınladı. 16 parçadan oluşan bu albüm, pek çok eleştirmen tarafından da beğenildi. Ancak albümde yer alan bir şarkı, sosyal medyayı karıştırdı. Bu şarkı, "Heated"dı. Ayrıca Energy isimli bir şarkı da sözleri nedeniyle tepki çekti. Gelin her iki parçanın da insanları neden rahatsız ettiğine yakından bakalım.

Heated isimli şarkıda, serebral palsi (beyin felci) olan insanların küçük düşürüldüğü düşünüldü

Beyonce

Heated isimli şarkıda geçen "Spazzin' on that ass, spazz on that ass” ifadeleri, serebral palsi, yani beyin felci olan insanlarla ilişkilendirildi. Buradaki mesele, "spazz" kelimesiydi. "Çıldırmak" olarak da kullanılan söz, "spastik" kelimesinden türetildiği için rahatsız edici bulunmuştu. Sosyal medyada tepki çeken şarkı sözü, Beyonce'un da dikkatinden kaçmadı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan şarkıcı adına açıklama yapan menajeri, "Hiçbir şekilde zarar verme amacı taşımayan bu söz kaldırılacaktır.”  ifadesini kullandı. 

Energy isimli şarkı ise hırsızlık iddiasını gündeme getirdi

Renaissance isimli albümde yer alan Energy isimli şarkı ise biraz daha spesifik ve kişisel bir meseleyle gündemde. Bu şarkıda yer alan sözlerin bir bölümü, Kelis isimli şarkıcının kendisiyle özdeşleşmiş olan Milkshake isimli şarkıdan alıntıydı. Bundan haberdar olmadığını söyleyen Kelis, yaptığı açıklamada Beyonce'u hırsızlıkla suçladı. Bunun üzerine harekete geçen Beyonce, bu parçayı da değiştirmeye karar verdi.

Beyonce'un yeni albümünü aşağıdan dinleyebilirsiniz

Kaynak : https://www.theverge.com/2022/8/3/23290473/beyonce-renaissance-twitter-kelis-slur-lewinsky
11
7
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
7
2
0
0