Bilim İnsanları, İnsan Dışkısından Yakıt Yaptı!

3
1
0
0
0
Yüksek basınç ve sıcaklık ile insan dışkısından yakıt elde edildi. Bir kişiden yaklaşık 13 litre dışkı-yakıt çıkacağı düşünülüyor.

Kuzeybatı Pasifik Laboratuarı'ndaki (PNNL) araştırmacı ekipler, dışkıyı yakıta çevirebildiklerini açıkladılar. Laboratuvar “hidrotermeal sıvılaştırma” isimli bir yöntem uygulayarak, insan dışkısının biyo-yakıt haline getirilebileceğini ortaya koydu. PNNL, Dünya’nın; ham petrol yapmak için uyguladığı milyarlarca yıllık süreci, yüksek basınç ve sıcaklık ile dakikalar içinde gerçekleştirebildiğinin altını çizdi.

Dışkıları 343 santigrat dereceye kadar ısıtan bilim insanları, santimetrekarede 1360 kilogram basınç uygulayarak sıvı bir kıvama getirdi. Bu haldeki sıvı, petrol ile birçok ortak özellik taşıyor. 2013’te başka bir araştırmacı grup Kore’de benzer bir işlem gerçekleştirmiş, bu yakıtı arabaları çalıştırmakta kullanmışlardı.

Kuzeybatı Pasifik Laboratuarı ortalama bir insandan yılda 13 litre dışkı-yakıt elde edilebileceğini ileri sürdü. Yakın zamanda bu tür yakıtla çalışabilecek araçları piyasada görebiliriz.

Kaynak : http://gizmodo.com/scientists-the-future-is-shit-1788641010
3
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
1
0
0
0