Bilime Göre ‘Mükemmel İnsan’ Vücudunu Gösteren, Kısmen Ürkütücü Heykel

289
99
66
28
26
İnsan vücudu, karşılaştığı şiddet dolu travmalara karşı koymaya çalışırken ciddi hasarlar alabiliyor ve bu travmaların bir kısmından kaçabilmek adına yeterli güce sahip değil. Bir bilim insanı ise yaptığı araştırmalar sonucunda, bazı canlılardan esinlenerek ‘ideal insan vücudu’ heykeli yaptı.

Boyutumuza oranla çok yüksek engellerden atlayamıyoruz, kadın bireylerin doğum süreçleri oldukça sancılı geçiyor ve bebeklerimizi yanımızda taşımak için ekstra desteklere ihtiyaç duyuyoruz. Bazı canlılara göre duyularımız çok da iyi çalışmıyor. Aslında doğada mükemmel insan vücudu için örnek olarak görebileceğimiz çok fazla unsur var. 

Televizyon programcısı ve bilim insanı olan Alice Roberts, hayvanların bilimsel açıdan analiz edilmiş mevcut anatomilerinden esinlenerek, bir BBC belgeseli için “İdeal insan vücudu nasıl olmalıdır?” sorusunun cevabını aradı. Roberts yaptığı araştırmalarda balıklardan, köpeklerden, kafadan bacaklı olan türlerden, kuğulardan, kangurulardan ve şempanzelerden ilham aldı. 

Roberts’in “Mükemmel İnsan Vücudu” tasviri şu şekilde hayat buldu:

Yarasalardan esinlenilen kulakları sayesinde, doğanın en iyi işiten kulaklarına sahip bu insan figürü, ekstra damarları sayesinde son derece düşük kalp krizi riskine sahip. Akciğeri bir kuşunkine benzeyen ideal vücut, oksijeni kanıyla daha kolay buluşturabiliyor. Aynı zamanda Roberts, mükemmel insan araştırmasında sunduğu bu heykelin adına kendi adını verdi. Zaten simalarının benziyor olmasından bu sonuca ulaşmak zor değil. 

Vücudun en çok dikkat çeken özelliği ise bebeği asla engel yaratmayacak ve ekstra desteğe ihtiyaç duymadan taşıyacak kesesi:

Tekrar ideal vücudun getirilerine dönecek olursak, sürüngenlerden esinlenilen cildi sayesinde ultraviyole ışınlarının ciddi hasarlarından korunabildiğini söylememiz gerekiyor. Ayak ve bacak yapısı sayesinde çok daha hızlı koşular yapabiliyor. Nitekim bu yine aynı ayak yapısı nedeniyle engebeli araziler onun hiç dostu değil, ayrıca yüksek yamaçlara tırmanması oldukça zor. 

Roberts, bu öngörüsünü hazırlarken insanın farklı bir şekilde, çevresel etmenlere göre evrimleşmesini konu alan teorilere göz atmadığını söylüyor. Yani evrimsel teoriden uzak kalarak sadece idealin peşinde koştuğunu açıklıyor.

Kaynak : http://www.newsweek.com/what-would-perfect-human-look-970270
289
99
66
28
26
Emoji İle Tepki Ver
289
99
66
28
26