Seçim Öncesinde Bilinçli Bir Seçmen Olup Olmadığınızı Bu Testle Öğrenebilirsiniz

26
6
2
1
0
Geliştirici Sezer İltekin, "Bilinçli Seçmen" isimli bir internet sitesi geliştirdi. Seçim bilincini ve genel kültürü artırmayı amaçlayan site, sorulan soruları doğru cevaplayanlara sembolik bir sertifika veriyor.

Türkiye, 14 Mayıs 2023 tarihinde düzenlenecek genel seçimleri heyecanla beklerken seçimlerle ilgili oldukça ilginç bir internet sitesi geliştirildi. Daha önce de ilginç projelerle karşımıza çıkan geliştirici Sezer İltekin, “Bilinçli Seçmen” ismini verdiği yeni projesini duyurdu.

İltekin’in Twitter üzerinden yaptığı paylaşıma göre bu internet sitesi, vatandaşların genel kültür ve seçim bilincini artırmak için amacıyla hazırlanmış bir farkındalık projesi. 

150 saniyede 10 soruya doğru cevap vererek “Bilinçli Seçmen Sertifikası” kazanabiliyorsunuz

Bilinçli Seçmen projesine ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

İnternet sitesine giriş yaptığımızda oldukça basit bir amacının olduğunu görüyoruz. Bu siteden kullanıcılara 150 saniye içinde cevaplaması gereken 10 soru yöneltiliyor. Sorular doğru cevaplandığı takdirde ise tamamen sembolik olan ve herhangi bir resmi geçerliliği bulunmayan “Bilinçli Seçmen Sertifikası” alabiliyorsunuz.

Bilinçli Seçmen projesindeki sorular, Türkiye gündemindeki siyasi konulara odaklanıyor. Bu şekilde de vatandaşların genel kültür ve seçim bilincini artırmak amaçlanıyor. Sitede sorulan sorulardan bir örneği yukarıdaki ekran görüntüsünden görebilirsiniz.

Bilinçli Seçmen’in geliştiricisi Sezer İltekin, daha önce de kısa sürede 1 milyon ziyaretçiye ulaşan ve Türkçenin doğru kullanımına odaklanan “dahianlamındaki.de” projesiyle karşımıza çıkmıştı.

26
6
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
26
6
2
1
0