Bir Adam, Sydney Opera Binası Etrafında Jetpack ile Uçtu

20
3
1
0
0
Bir Adam, Sydney Opera Binası Etrafında Jetpack ile Uçtu
Avustralyalı bir girişimci olan David Mayman, Neil Armstrong'un Ay'a ayak basışının 50. yılı için Sydney Opera House'un etrafında sırtındaki jetpack ile uçtu.

Apollo 11 göreviyle Ay’a giden ve Ay’a ayak basan ilk insan Neil Armstrong’un insanlık için büyük olan o adımının 50. yıl dönümündeyiz ve insanlar da bu kapsamda çeşitli etkinlikler yapıyor. Bu insanlardan bir tanesi de Avustralyalı bir girişimciydi.

JetPack Aviation’ın CEO’su olan David Mayman, Sydney Opera House’un etrafında sırtındaki jetpack’iyle tur attı. Mayman, bu turunun ardından Sydney Limanı’nına doğru uçuşunu devam ettirdi. Buna benzer bir girişimi daha önce 2010 yılında da gerçekleştiren Mayman, o deneme başarısız olmuş ve limana düşmüştü.

Mayman tarafından yapılan açıklamaya göre cihazın şu an ki sürümü olan JP10 250 km boyunca uçabiliyor ve ayrıca 5000 metre yüksekliğe çıkabiliyor. Bu cihazın bir önceki sürümü olan JP9 ile de bir uçuş gerçekleştiren Mayman, 2015 yılında New York’taki Özgürlük Heykeli’nin etrafında uçmuştu.

David Mayman’ın 2015 yılında gerçekleştirdiği uçuşu da aşağıdan izleyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.euronews.com/2019/07/21/australian-man-blasts-around-sydney-opera-house-in-jetpack
20
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
20
3
1
0
0