Call of Duty: Warzone’da Geçmeye Çalışanları Öldüren Kapı Hatası Düzeltildi

34
3
2
1
0
Call of Duty: Warzone’da Geçmeye Çalışanları Öldüren Kapı Hatası Düzeltildi
Geçtiğimiz hafta Call of Duty: Warzone’un Verdansk 84 isimli haritasındaki “Öldüren Kapı” hatası, oyuna bugün gelen güncelleme ile düzeltildi.

Geçtiğimiz hafta Call of Duty: Warzone oyunundaki bir haritada oyuncuları öldüren bir kapı hatasından sizlere bahsetmiştik bahsetmiştik. Bu kapı, içinden geçmeye çalışan herkesi yere seriyordu.

Rxelik_” isimli Reddit kullanıcısı tarafından keşfedilen ve oyuncular arasında viral olan bu kapı, canınız az ya da çok olsun, zırhınız olsun olmasın içinden geçmeye çalıştığınız anda sizi öldürüyordu. Bu komik ama ölümcül hata, oyuna bugün gelen güncelleme ile düzeltildi.

Katil kapı hatası düzeltildi

Aslında bu hata ortaya çıktığı günden beri pek çok Reddit kullanıcısı, hatanın sebebi hakkında teoriler üretti. "Acaba bu kapı gelecekte yapılacak bir güncelleme ile mi alakalıydı? Yoksa geçmiş bir güncelleme ile mi? Yoksa bu kapı sadece oyuncuları öldürmek isteyen bir kapı mıydı?" Bu konuda pek çok iddia ortaya atıldı ancak nedeni bulunamadan hata düzeltildi.

Aslına bakarsanız kapılar her zaman geliştiricilerin korkulu rüyası olmuştur. Gerçek hayatta çok basit olan bir şeyi sanallaştırmak için çok fazla işlem gerektiğinin en net örneği kapılardır. Kapılardan geçen yapay zekaların rotaları, kurşun delikleri, kapıların açılma ve kapanma mekanikleri gibi birçok detayın özenle hazırlanması gerekmektedir. Eğer bir oyunda kapalı olan bir kapıdan geçmeye çalışırsanız ya da açık olan bir kapının tam ortasında durursanız, kapıyı kontrol eden programın saçmalamaya başladığını, hatta durduk yere bazı hatalar oluştuğunu görebilirsiniz.

Özellikle Call of Duty: Warzone gibi servis oyunlarının sık sık güncelleme alması, birçok hatanın ortaya çıkmasına sebep olabiliyor. Daha önce de görünmez helikopterler ve haritanın altına düşebildiğiniz delikler gibi hataları Warzone’da görmüştük.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/uk/a-certain-door-in-call-of-duty-warzone-is-murdering-players/
34
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
34
3
2
1
0