Chrome Canary, Yeni Güncellemesinde Yanlışlıkla İsim Değiştirdi

23
2
1
0
0
Google Chrome’un daha performanslı ve bellek dostu versiyonu olan Chrome Canary bugün bir güncelleme aldı. Sürekli olarak güncellenen Chrome Canary’nin bu seferki güncellemesi, uygulamanın ismini Clankium’a çevirdi

Amerikalı teknoloji şirketi Google, yeni nesil internet tarayıcısı Chrome Canary için neredeyse her gece sürekli olarak güncelleme alıyor. Uygulamayı canlı tutmak için elinden geleni yapan ve kullanıcılarını mutlu etmek isteyen Google, Chrome Canary’i devamlı olarak güncel tutuyor. Şirket, bugün uygulama için yeniden bir güncelleme paylaştı ama bu sefer işler biraz garip bir hal aldı.

Chrome Canary’e gelen güncellemeden sonra garip bir şey fark edildi. Android platformuna gelen güncellemeyi Google Play Store’a girip indirmek isteyen kullanıcılar bu işlemi tamamladıktan sonra uygulamaya girmek istediklerinde uygulamayı göremediler ve ‘Clankium’ isminde farklı bir uygulamayla karşı karşıya kaldılar. Chrome Canary’e gelen son güncelleme, uygulamanın ismini ve logosunu birdenbire değiştirdi.

Chrome Canary’nin logosu, şirin bir dinozor logosu ile değişti

Clankium

Chrome Canary’nin son güncellemesi uygulamanın ismini değiştirmekle kalmadı, bir de logosunu değiştirdi. Canary’nin sarı ve turuncu logosu, yerini kırık bir yumurta içerisindeki şirin bir dinozora bıraktı. Bunun sebebinin ne olduğu ise henüz bilinmiyor ancak logo göz önüne alındığı zaman Google’ın internet olmadığı zamanlarda kullanıcılara sunduğu chrome://dino oyununa güzel bir referans olduğunu söyleyebiliriz.

Akıllı telefonunda Clankium isimli bir uygulama gören kişilerin endişelenmesi ise gayet normal zira isteğe bağlı indirilmiş bir uygulama değilse ve ismini daha önce hiç duymadıysanız, bu uygulamanın nereden çıktığı kullanıcıları endişelendirebilir ancak endişelenecek bir şey yok. 'Clank' ismi, Google çalışanlarının kendi içerisinde Android platformundaki Chrome uygulaması için kullandığı bir isim. Clankium da muhtemelen Chrome Canary için kullanılan bir kod adı.

Clankium uygulaması açıldığında ise kullanıcıların karşısına gayet normal bir şekilde Chrome Canary uygulaması çıkıyor. Yani uygulamanın ismi ve logosu değişmiş olsa bile kullanıcılar aslında aynı uygulamayı farklı bir kimlikle görmüş oluyorlar. Bunun yanı sıra uygulama Google Play Store’da hâlâ Chrome Canary olarak gözüküyor.

Kaynak : https://ww.9to5google.com/2019/11/21/clankium-glitch-chrome-canary-android/
23
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
23
2
1
0
0