Cumhurbaşkanı Erdoğan da TikTok'a Katıldı: İşte Hem Türkiye'de Hem de Dünyada Platformu Kullanan Siyasiler

33
9
2
1
0
Gün geçtikçe daha da popülerleşen sosyal medya platformu TikTok'a siyasette önde gelen isimler de katılmaya devam ediyor. Şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan, platforma katılan son isim oldu. Gelin hep beraber hem ülkemizde hem de dünyada TikTok kullanan siyasilere birlikte bakalım.

Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok, son yıllarda popülaritesini ciddi derecede artırmış durumda. Gelen verilere göre dünya çapında 1 milyardan fazla insan bu platformu kullanıyor. Hatta son zamanlarda yapılan araştırmalar, TikTok’un eğlence platformunun yanı sıra bir haber kaynağına dönüştüğünü bile ortaya koyuyor.

Kısa video formatıyla diğer sosyal medya platformlarının değişmesini sağlayan TikTok’un bu kadar popüler olması, ülkelerin önde gelen isimlerinin de platforma yönelmesini sağlıyor. Şimdi ise Türkiye’de de bu tarz bir gelişme yaşandı.

Birçok siyasetçinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da TikTok’a katıldı

Gelen haberlere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, popüler sosyal medya platformu TikTok’a katıldı. Cumhurbaşkanı, platformda ‘rtedijital’ olarak yer aldı. Onaylanmış olan hesapta Erdoğan için hazırlanan TikTok videolarının yer aldığı görüldü. Kısa sürede binlerce takipçiye ulaşan hesabın şu anki takipçi sayısı ise 95 bin civarlarında. Paylaşılan videoların yüksek sayıda izlenme aldığı da hesaptan görülebiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TikTok’a katılan ilk Türk siyasi değil. Erdoğan dışında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da dahil olmak üzere ülkemizden diğer önde gelen isimlerin de platformda yer aldığı görülebiliyor. Bunun dışında dünya çapından birçok siyasetçinin de TikTok hesabının bulunduğu görülüyor.

Kısacası dijitalleşen dünyada milyarlarca insanların günlerinin çoğunu bu platformlarda geçirmesi, siyasetçilerin de buna ayak uydurmaya çalıştığını ve artık vatandaşlara ulaşmak için bu tarz mecralara yöneldiğini gösteriyor. Gelin hep beraber hem Türkiye hem de dünyada TikTok kullanan siyasetçilerden bazılarına bakalım;

İşte TikTok kullanan diğer siyasiler ve takipçi sayıları: 

33
9
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
33
9
2
1
0