Avrasya’nın İlk Veri Merkezi Fuarı İstanbul’da Gerçekleştirilecek

10
2
2
0
0
Büyük veri konusunda gelişmeleri yakından takip eden Türkiye, bu konuda bölgesel bir üs haline gelmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda, Avrasya bölgesinin ilk ve tek veri merkezi fuarı “Data Center Expo Eurasia”, 28 Kasım-1 Aralık tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek.

Avrupa, Asya ve Afrika arasında veri trafiğinin saklanması ve taşınması konusunda kilit bir öneme sahip olan Türkiye, önümüzdeki günlerde sektör profesyonellerinin buluşmasına ev sahipliği yapacak. 35 ülkeden yaklaşık 250 marka, İstanbul’da ilk kez düzenlenecek Data Center Expo Eurasia Fuarı’nda son teknolojilerini sergileyecek.

28 Kasım-1 Aralık 2019 tarihleri arasında dört gün boyunca İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan etkinlik, Türkiye’yi bölgesel bir güç olarak konumlandırmada önemli bir buluşma olarak tanımlanıyor. 

Mevcut veri trafiğinin yüzde 95’ini dışarıdan sağlayan Türkiye’nin 2016 yılından itibaren veri merkezi sektöründe dünyada en hızlı büyüyen ülkelerden biri olduğunu söyleyen Data Center Proje Müdür Savaş Kemal Burkay, “Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı’nda, Türkiye’nin bölgesel veri merkezi üssü olması ve bulut bilişimin yaygınlaştırılması hedefi yer aldı.

Data Center Expo Eurasia ile veri merkezleri konusunda bölgemizde ilgili tüm tarafları bir araya getireceğiz ve yeni yatırımların oluşmasına aracılık edeceğiz. 35 ülkeden 100 firma, 250 marka ve yaklaşık 10 bin ziyaretçiyi İstanbul’da ağırlayacağız. Ülkemiz için çok önemli iş birliklerine imza atılacağına inanıyoruz” dedi.

data center

Data Center Expo Eurasia’da eş zamanlı 6  farklı sektörel etkinlik gerçekleşecek

Data Center Expo Eurasia, eş zamanlı olarak Big Data Expo Eurasia, Devops Expo Eurasia, IOT Expo Eurasia, Cyber Security Expo Eurasia, Cloud Expo Eurasia, Blockchain Expo Eurasia başlıklarında 6 sektörel etkinliği içerisinde barındıracak.

Dünyada benzerleri San Francisco, Londra, Paris, Frankfurt, Singapur, Japonya ve Çin’de gerçekleşen Data Center Expo Eurasia 2019, Orta Doğu, Doğu Avrupa, körfez ülkeleri, BDT ülkeleri, Balkan Bölgesi, Kuzey&Batı Afrika’dan sektör profesyonellerini bir araya getirecek uluslararası bir platform olmayı hedefliyor.

Özel konuşmaların katılacağı konferanslar ile sektöre katkı sağlanacak

Fuarla birlikte veri sektörünün tüm alanlarına temas edecek, kamudan ve özel sektörden çok özel konuşmacıların katılacağı konferans oturumları, 4 gün boyunca devam edecek. Konferans programı, hem sektör tecrübelerinin paylaşıldığı hem de akademik seviyede bilgi aktarımının yapıldığı bir şölene dönüşecek. 

28 Kasım-1 Aralık 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek Data Center Expo Eurasia hakkında daha fazla bilgi almak için datacenterexpoturkey.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

10
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
2
2
0
0