Türkiye'deki Dilencilik Videosu Kurgu Çıkan YouTuber Hakkında Yakalama Kararı Çıkartıldı

84
45
19
2
1
Aylar önce Türkiye’de çektiği video yüzünden başı yasalarla derde giren Azerbaycan uyruklu YouTuber Fariz Bakhshaliyev hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Videosunda belirli kesimlere karşı ayrımcı ve aşağılayıcı sahnelere yer vermekle suçlanan YouTuber, ifadesi alındıktan sonra tekrar serbest bırakılacak.

Azerbaycanlı bir YouTuber, Türkiye’de çektiği bir video nedeniyle başına başına iş açtı. Kendisinin aylar önce yaptığı dilencilik üzerine video kurgu çıkmış, videonun belli değerlere zarar veren nitelikte olmasından dolayı gözaltına alınmıştı. Kısa sürede serbest bırakılan YouTuber, son gelişmeye bakılacak olursa hâlâ videonun dertlerinden kurtulamadı.

YouTuber Fariz Bakhshaliyev, su satan küçük bir çocuğun bulunduğu ve daha sonra kurgu olduğu öğrenilen videosu yüzünden tekrar aranmaya başladı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Bakhshaliyev’in suçu, "halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak" olarak bildirildi.

Dilencilik videosu kurgu çıktı

Fariz Bakhshaliyev

Fariz Bakhshaliyev, videosunda su satan 8 yaşındaki bir çocuğun yanına gidip “açım” demişti. Çocuk da cebinden 10 lira çıkarıp parayı YouTuber’a vererek gönülleri ısıtmıştı; ya da en azından ısıtması amaçlanmıştı. Video nedeniyle ocak ayında gözaltına alınan Bakhshaliyev serbest bırakılmış, ardından mart ayında 1,5 yıl hapsi istenmişti. Suçlamaları reddeden YouTuber’ın bu sefer de yakalanmasına karar verildi.

Ortaya çıkan bilgilere göre müştekiler esnaftı ve belirli bir gelire sahiplerdi. Videodaki çocuğun ise dilenci olmadığı ve geçimini sağlamak için su, mendil gibi ürünler satmadığı ortaya çıktı. YouTuber’ın toplumun bir kesimini aşağılamak suretiyle toplumsal infial oluşturma kastıyla hareket ettiği iddiası, iddianamede belirtildi. Sonuç olarak da şahsın 9 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapsi istendi.

Sadece ifadesi alınacak

Fariz Bakhshaliyev

Fariz Bakhshaliyev’in avukatı, müvekkilinin yurt dışında faaliyet gösteren bir YouTuber olması ve Azerbaycan uyruklu olması nedeniyle hakkındaki adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını istedi. Bakırköy 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmaya sanık ve müştekiler katılmadı. Mahkemenin kararı, Bakhshaliyev’in ifadesi alınıp salınması için yakalanması yönünde oldu. 

Kaynak : https://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-dilencilik-videosu-kurgu-cikmisti-youtuber-hakkinda-flas-gelisme-yakalama-karari-cikartildi-41837319
84
45
19
2
1
Emoji İle Tepki Ver
84
45
19
2
1