Dogecoin'in Kurucusundan Kripto Paralara Ağır Eleştiri: 'Destekçilerini Zengin Etmek İçin Geliştirildi'

19
13
5
3
0
Dünyanın en meşhur kripto paralarından biri olan Dogecoin'in kurucuları arasında yer alan Jackson Palmer, kripto paralar konusunda ağır eleştirilerde bulundu ve kripto paranın vaat ettiğinden çok daha farklı bir şey olduğunu söyledi.

Özellikle Elon Musk'ın yaptığı paylaşımlarla birlikte Dogecoin, son dönemin en çok haberlere konu olan kripto paraları arasında yer almayı başarmıştı. Büyük bir hacme sahip olan bu internet meme'i konseptli kripto paranın kurucularından olan Jackson Palmer, kripto konusunda oldukça sert bir çıkışa imza attı.

Twitter hesabından oldukça sert açıklamalar yapan Palmer, Dogecoin'i destekçilerin zenginliğini artırmak için inşa edilmiş ve hiper-kapitalist bir teknoloji olarak nitelendirdi. Öte yandan bu, Palmer'ın kripto paralara karşı ilk açıklaması değil.

Palmer sert konuştu

dogecoin

Jackson Palmer, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Yıllarca üzerine çalıştıktan sonra, kripto paranın vergiden kaçınma, düzenleyici denetimi azaltma ve yapay olarak dayatılan kıtlık bileşimi üzerinden esasen destekçilerinin zenginliğini artırmak için inşa edilmiş, özü itibarıyla sağcı, hiper-kapitalist bir teknoloji olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Palmer ayrıca kripto paraların savunucuları tarafından öne sürüldüğü gibi kişileri mali kurumlardan uzak tutmadığını ve merkeziyetçiliği azaltmadığını ifade ederken "zaman içinde, değiştireceklerini iddia ettikleri mevcut merkezi mali sisteme bağlı aynı kurumların çoğunu içerecek şekilde evrimleşen zengin isimlerden oluşan güçlü bir kartel tarafından kontrol edildiğini" belirtti.

Kripto parayı bir "kült/tarikata" benzeten Palmer, bu akımın hızlı zengin olma akımına benzediğininin de altını çizdi. Ayrıca kripto paraların tepedekiler açısından vurgunculuğu kolaylaştırırken savunmasızları da daha az korunaklı hale getirdiğini iddia etti. 

Kriptolar tartışılmaya devam ediyor

kripto para

Daha önce pek çok ülkede kripto paralarla ilgili yeni düzenlemeler konusunda adımlar atılmıştı. Palmer da kripto paraların yolsuzluk, dolandırıcılık ve vergi kaçırma işlerini daha da kötüleştirdiğini söylerken, kullanıcıların dolandırılmalarının bile kullanıcı hatası olarak görüldüğünü belirtti. 

Kripto paraları bazı ülkeler kendi para birimleri olarak kabul etmeye hazırlanırken bazı ülkeler ise doğrudan doğruya gerçek olmayan paralar olarak gördüklerini açıklayıp karşı duruş sergiliyor. Sonucun ne olacağını ise ileride hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.indyturk.com/node/388486/ekonomi%CC%87/dogecoinin-kurucusu-kripto-paran%C4%B1n-%C3%A7aresiz-ve-saflar%C4%B1-kand%C4%B1rmak-i%C3%A7in
19
13
5
3
0
Emoji İle Tepki Ver
19
13
5
3
0