Doktor - Hasta İletişimini Geliştirmek İçin Apple Watch Kullanılıyor

11
2
2
0
0
Blue Shield of California, Apple Watch'un benimsenmesini yaygınlaştırmak için sağlık hizmetleri sağlayıcısı Altais ve Notable Health ile ortak olduğunu açıkladı. Anlaşma, ofis ziyaretleri sırasında notları ve diğer verileri kolayca kaydetmek için Apple Watch'u takan doktorlara odaklanacak.

Notable Health, yapay zekaya odaklanan, tıbbi alanda ofis ziyaretlerinden veri toplama işlemini kolaylaştırmak için teknolojiyi kullanan bir şirket. Notable Health ve Altais arasındaki ortaklık, sağlık için veri paylaşımını kolaylaştırıyor.

Altais Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Jeff Bailet, “Amacımız, hekimlerin hastalarının sağlığını ve refahını iyileştirmek için teknolojiyi sorunsuz bir şekilde kullanmalarına yardımcı olmaktır. Bu da idari güçlükleri azaltır ve mesleki memnuniyetlerini artırır. Notable Health, herhangi bir elektronik sağlık kaydında manuel görevleri otomatikleştiren dijital asistan teknolojisi ile buna ulaşmamıza yardımcı olacak.” diyor. Blue Shield of California’ya göre, Altais ve Notable Health ile yapılan anlaşma daha iyi veri toplama ve paylaşma ilkesi sayesinde genel masrafları azaltacak ve doktor - hasta ilişkilerini ‘zenginleştirecek’.

Nasıl çalışıyor?

Notable Health uygulamasını kullanan hastalar, ziyaretleri ve diğer sağlık verileri hakkında ayrıntılı bilgi görebiliyor. Doktor, ofisindeyken bir Apple Watch takacak, normalde olduğu gibi konuşacak ve Notable Health uygulaması gerisini halledecek.

Notable’ın platformu EHR (Elektronik Sağlık Kaydı) ile birlikte çalışır ve farklı iş akışlarına uyum sağlayabilir. Doktorlar, hasta ziyaretlerini sözlü olarak kaydetmek için bir Apple Watch taktıklarında bu giyilebilir teknoloji, ziyareti AİHS’ye yerleştirmek için en alakalı verilerini ayrıştırmak için makine öğrenimi ve doğal dil işleme kullanır. Ziyaret sonrası, AI destekli teknoloji, temiz talepler oluşturmak için siparişlerin ve prosedürlerin doğru girilmesini sağlayarak grafik verimliliğini optimize eder.

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/10/12/apple-watch-notable-blue-shield/
11
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
2
2
0
0